30-10-03

Enkelpijn

Altijd wat op woensdagen..vroeger waren het dinsdagen maar tegenwoordig zijn het de woensdagen die me willen nekken..Niks met de trein te maken deze keer..niet echt, tenzij je de tram wil omschrijven als de trein van 't straat...Ik stap uit, en zoals veel mensen wel weten is uitstappen op de leien altijd een beetje je leven riskeren..zijn het niet de kasseien of het hoogteverschil met de straat, dan is het wel het aanstormend verkeer dat je naar het leven staat. Deze keer was het een combinatie kasseien, hoogte en een losse schoen die me de tranen in de ogen deden krijgen. Niet de eerste keer dat ik een enkel verstuik, maar deze keer deed het echt verdomd veel zeer...Mijn lief zegt dat ik niks gewoon ben, en ze heeft natuurlijk gelijk...Plus als ne man iets voorheeft dan gaat ie dood he. Twee medepassagiers keken me maar raar aan toen ik ineens bleek werd en me moest vastklampen, maar zoals het een goed belg betaamt, negeerden ze mijn pijn volkomen. Ik heb dan maar naar mijn lief gebeld en die dacht al dat ik meer dood dan levend was. Och ja, in bed deed het nog even pijn, maar na een half uur zoeken had ik toch een comfortable houding gevonden en ben ik zoals gewoonlijk in slaap gevallen, mede dankzij de goede zorgen van mijn lieftallige wederhelfte. Danku shoeke.
 

11:24 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-03

Electro

Dat was het toch niet? Een panne in de hoogspanningsdraden. Ik heb het pas achteraf gehoord want ik had gelukkig een dagje verlof, maar naar t schijnt moet het leuk geweest zijn vrijdag. Vertragingen van ettelijke uren, volgepropte wagons...Een vriendin van me is gewoon terug in haar bed gekropen nadat ze haar werk gebeld had...Waarschijnlijk de gezondste oplossing. Ik was echter koning auto naar de garage aan het rijden voor een welverdiend onderhoud. Gelukkig maar want een ellendiger einde van de week kan ik me amper inbeelden.
Vandaag zouden de personeelsleden van de spoorweg trouwens gaan babbelen over het feit dat er een heleboel mensen te veel werken bij de NMBS, vooral in Wallonië. Het zit er dus dik in dat er weer stakingen volgen..Zeker nu het een verlofweek is en ze sowiso liever thuis zitten...Danku Halloween.

15:48 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-10-03

Koooom mee naar de zee...

Breng maar je familie en je vrienden mee...Das namelijk goedkoper.
Tja ik ga al eens graag naar zee...uitwaaien heet dat dan. Over de heilzame werking van jodium laat ik me niet uit..naar het schijnt zou dat alzheimer kunnen versnellen, maar soit. Antwerpen-Oostende das volgens de NMBS 128km dus dan heb je de keus: trein of auto. Op de trein zit je lekker droog en kan je wat lezen. Ikke dus gaan kijken wat ons dat zou kosten...Oh jee..als je op een weekdag een dagje naar zee wil, kost je dat bijna 28 euro!! Dan kan ik net zo goed naar Parijs of Amsterdam gaan...Of naar Engeland vliegen met Ryanair! Maar we zouden tijdens de schoolvakantie gaan en dan heb je de "Dag aan zee"- optie...In dat geval betaalt de eerste reiziger 40% en de tweede (mijn vriendin dus) 60% minder...Wat neerkomt op hetzelfde bedrag voor ons beiden..een kleine dertig euro dus. Ok, das al iets beter maar toch..Voor dertig euro kan ik wel mn auto half voltanken en dan geraak ik er ook wel..Tough choice..Schandalige tarieven..en dan moet je er waarschijnlijk nog zelf achter vragen en uitkijken dat die loketbediende je niet per ongeluk te veel aanrekent..Want dat kunnen ze wel goed. Danku Louis Neefs.

13:13 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-10-03

Monday moanday

Mooi op tijd deze morgen, tien minuten te vroeg zelfs, in Antwerpen centraal. Gratis metro gepakt en een lekker plekje aan het raam uitgezocht in de M6 van 7.40. Na tien minuten begon ik echter nattigheid te voelen..zelfs zonder op mijn horloge te kijken..en ja hoor...'goeiemorgen.dames en heren, tot u spreekt de boordchef'..Chef du bord..ha...technische problemen, sory sory sory,..we weten nie hoelang...Nog geen vijf minuten later heette het tractieproblemen (was er een pot vaseline op de rails gevallen?) en werden  we heel sterk aangeraden om een andere trein te nemen..Nu op zich geen erg want om 7.52 heb je al een volgende trein naar Brussel..Alleen was het natuurlijk al meteen rechtstaan en als je dan bedenkt dat die trein ook  nog in Berchem en Mechelen een paar honderden reizigers mee moet nemen dan wil je al gelijk terug naar huis keren. Nu om 7.54, amper twee minuten later dus, heb je wel de trein naar Nijvel (waarom gaan al die treinen naar Wallonie eigenlijk?)..Die stopt echter overal, zelfs een keer of drie op plaatsen waar er geen station is en dus was ik pas om vijf voor negen in Brussel..kan ik vanavond ook weer lekker laat vertrekken en ben ik zeker niet voor zes uur thuis..Ik heb bij wijze van wraak nog eens heel vies naar een conducteur gekeken, maar die had daar natuurlijk ni veel last van. Dit roept in elk geval om actie en ik stel voor dat we allemaal massaal een korte, maar duidelijke klacht mail naar de NMBS sturen. Niet dat ze er op gaan reageren hoor, maar het geeft wel een beetje voldoening als je weet dat je niet de enige bent. Dit is het mailadres: http://www.b-rail.be/cgi-script/feedback/choose.cgi?lang=...
Wie doet er mee? Danku bij voorbaat.

10:40 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

I like Chinese

Eindelijk was het weekend, lekker vroeg weg op kantoor zodat ik de 16.02 nog had..Weinig reizigers, leuk pc-blaadje...op naar t weekend. Naast mij zitten drie scholieren, een jaar of 18 wellicht, allemaal chinees. Komt de treinconducteur..nen ouwere vent, jaar of 45. Een van die Chinezen heeft een fout gemaakt op zijn go-pass (of hoe heet dat tegenwoordig, ben helaas al een tijdje de 26 gepasseerd) en had iets doorschrapt. Conducteur legt m uit dat dat niet mag en hij een nieuwe lijn moet beginnen, wat die chinees niet begrijtp en in het engels vraagt hij wat ie fout had gedaan. Conducteur blijft Nederlands spreken. Niemand wordt echt agressief maar het onbegrip bij de chinezen groeit wel. Tot uiteindelijk iemand op de zetel er achter zegt van spreek toch Engels man..Die conducteur zegt dan 'we zijn hier nog altijd in Vlaanderen, meneer'..Ja ok, volledig akkoord, maar dit zijn geen domme zuid-belgen die het vertikken Nederlands te leren en uiteindelijk komen daar veel van onze frustraties vandaan..Ik was het in elk geval beu en zei 'een beetje klantvriendelijkheid kan wel, die mensen spreken duidelijk geen Nederlands'..en toen sprak in Engels..Ikke hero! Danku Monty Python.

10:18 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-03

Hamburgerkop

Some people...Deze morgen eens voor de verandering geen vijfhonderd boterhammen gesmeerd maar slechts twee, wat maakte dat ik al om vijf na zeven de deur uit was. Tot mijn groot jolijt had ik ook meteen een bus en ik dacht dus dat ik eindelijk die trein van kwart na zeven eens zou halen..Niet zo...ik was pas rond twintig na aan het centraal station..Och ja..te vroeg op kantoor komen is ook niet altijd zo interessant..Anyway, zit ik op de M6 die naar goede gewoonte ruim een kwartier te vroeg is, komt er po het bankstel voor mij (ik heb het over die twee aan twee bankstellen, niet over die vier met middentafeltje) zo een dikke, kortharige pummel zitten...zet zich neer op de rechtse bank en legt zijn schoudertas op de stoel naast hem aan het raam. Hij had twee metro's genomen omdat zijn dikken frikandelvingers nu eenmaal geen fijne handelingen aan kunnen en dat extra exemplaar smeet hij behoorlijk ostentatief op het zitje aan de andere kant van de gang. Man man man....Sommige mensen...Vrouwen hebben er ook zo iets van weg om hun handtas naast zich te leggen, maar niet zo deze morgen..Ik heb er twee gezien die hun handtas gewoon op het uitklaptafeltje voor zich legden, en zo hoort t ook..Bovendien heb je een bagagerek dat niet alleen bedoeld is om lange mensen hun hoofd tegen te laten stoten...Ha-te-lijk...als ik conducteur was ik liet hen extra betalen..Nu ja, in Mechelen stapte er dan een meisje op en die vroeg hem om door te schuiven...Moet je daarvoor zo oud geworden zijn denk ik dan...we zitten allemaal in het zelfde treintje..een beetje solidariteit kan geen kwaad. Anyway, die trein heeft er dus weer vijftig minuten over gedaan om in Brussel-noord te geraken..Schandalig toch...en dat voor ocharme 46km en met slechts twee stops. Das nauwelijks 60km per uur...Dus, om vijf na zeven vertrokken en om half negen zat ik aan mijn buro...Das dik anderhalf uur voor 46km...das aan een snelheid van dertig km per uur...Als ze nou eens een fietspad zouden aanleggen op die sporen, had ik gelijk nog wat beweging ook...Danku MacDonalds.

11:39 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fashion

Goed nieuws voor de mooie mensen..je hoeft tegenwoordig niet meer aartslelijk te zijn om treinconducteur te worden. Nu, het zijn m vooral de conductrices die tegenwoordig de show stelen uiteraard..Sommigen hebben wel piercings op de meest uiteenlopende (zichtbare) plaatsen, maar dat neemt zeker niet weg dat ze een verbetering zijn ten opzichte van die halve rijkswachters die vroeger op de treinen hun tang onder je neus duwden. Over rijskwachters gesproken..deze morgen in centraal stond er daar ook een female federale politievrouw...met oorbellen in en goe geschminkt...Vrouwen in uniform..Nu een andere voorwaarde om conductrice te worden is helaas wel een totaal gebrek aan goede smaak want de pakjes zijn nu niet bepaald erg hip..Muisgrijs en dan een behoorlijk belachelijk hoedje voor de mannen en een rood potske voor de vrouwen..Da laatste valt nog wel mee...En dan zwijg ik nog maar van die gepolariseerde luchtblauwe jassen die ze dragen..jeetje mina. Nu, ze zien er in elk geval een stuk minder intimiderender uit dan vroeger in het donkere kostuum..Die pakken straalden tenminste nog autoriteit uit maar tegenwoordig zijn de mensen zo gevoelig he...mensen hebben geen respect meer maar willen wel met respect behandeld worden door politie, conducteurs, buschauffeurs...En gelijk hebben ze natuurlijk..Danku Uniformier De Coster.

11:14 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-03

Op donderdagen ga ik naar goede gewoonte 's avonds langs bij

Op donderdagen ga ik naar goede gewoonte 's avonds langs bij mijn ouders in Mechelen. Om het mezelf behoorlijk gemakkelijk te maken rijd ik dan met de auto tot aan het station van Mechelen (waar je nog altijd vlot kunt parkeren als je weet waar en niet te lui bent om vijf minuten te voet te gaan) om daar mijn M6 (17u40 Antwerpen centraal)  te onderscheppen. Deze morgen is dat echter niet gelukt..ik was nochtans goed op tijd vertrokken, maar ik zal niet snel genoeg gereden hebben ofzo..Voordeel van met de auto te gaan is dat ik dan naar toetervrouw op Q-Music kan luisteren. Ik zou die toch wel eens willen zien..Vanmorgen stond ze in een kort rokje te bibberen voor de villa van Peter Van Petegem..die heeft dus een standbeeld van een wielrenner in zijn voortuin staan..jeeez..Anyway, ze is er in geslaagd hem wakker te toeteren maar veel zinnigs kwam er niet uit..."ja" is zowat het interessantste wat hij te vertellen had..wielrenners he..
Maar anyway, ik was mn trein dus kwijt maar gelukkig was er de 8.14 van Jambes en die reed wel keurig op tijd en ik had zowaar een zitplaats. Zoveel later was ik dus niet vandaag en ik blijf op donderdagen toch altijd langer..kwestie van op andere dagen vroeger door te gaan he..ah ja.
Nadeel van opstappen in Mechelen is dat ik de Metro niet uitgelezen krijg..Vanuit Antwerpen centraal raak ik meestal net tot aan de horoscoop...de sportsectie mogen ze van mij afschaffen, maar ja, voor ieder wat wils natuurlijk.
Haa de Metro, schitterende uitvinding..helemaal gratis ook en dat terwijl je voor een gewone krant al ruim een euro betaalt..of twee euro op Corfu :-) Handig formaat ook, zo een tabloid, ideaal voor op de trein (of op wc). Het evenwicht tussen 'serieus' nieuws en leukere dingen is nog niet helemaal in orde maar ja. Vooral Metronics dat geloof ik enkel op donderdagen verschijnt, zouden ze gerust wat vaker mogen featuren. En de getekende ventjes..tegenwoordig is het de Paparazzi en da vervolgt al wel eens wa ik eigenlijk ni zo graag heb..Liever van die leuke strookscomics als Dilbert en Garfield..Maar bon..we blijven tenminste op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de wereld en volgens mijn collega is dat heel belangrijk..duh..Danku Metro.

10:06 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-03

Takdadatakdak

Ik heb voor een steengoede prijs een radiootje gekocht..superlicht en draagbaar zodat ik ook op de trein naar de avonturen van toetervrouw op Q-Music kan luisteren. Althans, dat was de bedoeling...Ok, toegegeven, ik heb dat dingetje ook gekocht om sommige stomme discussies die je wel eens moet aanhoren op de trein buiten te sluiten maar twas me vooral om wat gezellig radiogeklets te horen te doen..Helaas heb ik nog niet veel plezier gehad van het dingetje..vooral 's avonds wanneer ik het echt veel gebruik heb je omzeggens constant storing van een of andere gsm in de buurt. En het rare is dat mijn eigen gsm precies niet zo veel invloed heeft. Bovendien heb je tussen Brussel en Vilvoorde vooral franstalige zenders en das nou ook niet meteen zo interessant..Neeje, het is hopeloos. En in Antwerpen is het zo mogelijk nog erger..heel het stuk op de Dekeyserlei heb je de meest bizarre en lawaaierige storing, alsof ze je daar constant bombarderen met allerlei stralen..Eng. Heel eng...Danku Nokia.

09:52 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Karakterlijntjes

Ik maak me wel eens zorgen om mijn huid..Ja ok, ik ben wat ijdel...Maar toch..wanneer ik 's ochtends op het perron zo naar die pendelaars kijk dan valt het toch op hoe moe en 'verweerd' de mensen er uit zien. Is het omdat ze zo ver met het openbaar vervoer moeten en dus op tijd moeten opstaan...Met de auta naar Brussel is ook geen pretje en toch zien die collega's er op een of andere manier frisser uit...Misschien zijn wij trein tram busreizigers meer onderhevig aan allerlei luchtvervuiling en is het rijden met de trein gewoon vermoeiend voor lijf en leden..Vroeger op die rammeltreinen was dat beslist het geval..Tegenwoordig hebben we de M6 natuurlijk, echt wel een verbetering. Maar toch..Het blijft vaak een onfrisse bedoening..Er hangt soms echt een wc-geur in de trein, vooral het vorige type dubbeldekker had daar veel last van..in de zomer is er wel altijd iemand die keihard naar zweet stinkt en in de winter niezen ze je in je gezicht en worden alle bacteriën via de airco lekker verspreid..Bweuh...en dan heb je nog van die mensen die kleren dragen die precies pas geslacht zijn..leren jassen die je tien meter ver al kunt ruiken...Neeje, allemaal niet goed voor je velletje. Danku Nivea

09:44 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lucky break

Alles is relatief he...Zo ook de vertraging van de trein Brussel-Antwerpen van 16.02 gisteren...Ik wou de trein van 16.18 nemen en tot mijn verrassing had de trein ervoor een kwartier vertraging. Kon ik gezellig mee op de snellere trein (want die van .18 stop overal na Mechelen..zucht) en was ik lekker vroeg thuis. Ja en ik zeg wel degelijk 'tot mijn verrassing' want eigenlijk heb ik geen klagen over de stiptheid van de treinen. Mijn trein van 16.30 is doorgaans een paar minuten te vroeg..wat best wel eng is wanneer ik weer op de laatste minuut op mn perron aankoml..Tja wat wil je: ik heb exact zeven minuten nodig om vanop mijn buro tot op spoor elf te geraken, maar aangezien er 's morgens net een trein te weinig rijdt (zo rond dertig na zeven zou goed zijn) moet ik 's avonds tot de allerlaatste minuut op kantoor zijn om toch nog enigszins aan mn uren te komen...hatelijk). Bij de NMBS maken ze er een punt van dat 95% van hun treinen op tijd rijdt..Ik weet niet of ze daarmee bedoelen dat ze binnen de vijf minuten van hun aangekondigde tijd vertrekken, ik vermoed van wel..Hoe dan ook, voor mij is het nog altijd een stuk belangrijker dat je rustig kunt zitten in plaats van als een stuk vee recht te staan...Maar die discussie hebben we al eens gehad he..Danku voor de vertraging.

09:34 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-03

1,2,3...

Onlangs was er weer de zoveelste discussie over het afschaffen van de eerste klasse...Ik heb het dan niet over voetbal natuurlijk, hoewel je met al die hooligans daar ook wel wat zou kunnen besparen, maar wel over de iets comfortabele coupés van de treintjes. Dat extra comfort vertaalt zich dan vooral in een andere bekleding van de zetels en doorgaans (op sommige verbindingen) meer vrije zitjes. Oh ja, je hebt dan ook het recht om zowat het dubbele te betalen van de tweedeklasse reizigers. Merk op dat ik niet tweedeklasreiziger zeg..al voelen die zich wellicht soms zo...Je kan het de NMBS niet kwalijk nemen om de standenmaatschappij nog wat in ere te willen houden..het levert flink wat op...Eigenlijk vind ik wel dat ze consequent moeten zijn en een derde klasse invoeren voor al die mensen die elke dag in de gang op de grond zitten (wat dankzij de tappijten op de M6 eigenlijk best comfortabel is) of erger, moeten rechtstaan in die ouwe boemelwrakken die onze ijzeren weg teisteren. Eventueel kunnen ze zo hele rijtuigen inrichten..zonder dak, net zoals in 1835... Ok, dat laatste is wa te extreem, maar als ze in eerste klas meer moeten betalen om er zeker van te zijn dat ze een zitje hebben en op hun gemak zitten..dan wil ik een derde klastarief om in de gang te moeten rechtstaan...Danku u Ghandi.

14:27 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bietekwiet

De bietentreinen rijden weer! Ok, gelukkig niet op de lijn antwerpen - brussel maar ik vond het wel een bijzonder grappig bericht...Het gaat om een verbinding tussen de suikerfabriek van Moerbeke-Waas en Poperinge in het heeeeeel verre West-Vlaanderen...Die treinen vervoeren dus suikerbieten (duh), maar wa belangrijker is: door te kiezen voor de trein haalt men 7500 vrachtwagens van de weg...Schitterend gewoon...Zouden ze op de E19 ook eens moeten proberen...konden we misschien terug met de auto naar Brussel :-) Danku NMBS.

13:53 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-03

Huilen met Bert

Bertje bleitgraag...De immer vrolijke puppy met de lodderogen, de emo-politicus van Vlaanderen. Hij heeft weer een goed idee..nu ja, Steve Stevaert had een goed idee en Bertje vond het tijd om zijn onder nul gezakte populariteit wat op te krikken. Meneer de minister stelt voor om iedereen die een tweede wagen heeft die toch maar gebruikt wordt om te gaan werken enzo, in te ruilen voor een treinabonnement. Tja hij is minister van mobiliteit natuurlijk en dan wil je al wel eens wat doen aan die files...Nu, de E19 tussen Antwerpen en Brussel zit moervast, dat weet iedereen...maarrre...wie dagelijks de trein op hetzelfde traject neemt, weet dat het laatste wat we nodig hebben is nog meer reizigers op treinen die nu reeds nokvol zitten...Neen Bert, ge zijt nie goe bezig manneke..Als je dan toch iets wil doen aan de mobiliteit, begin er dan al eens mee om bedrijven aan te sporen uit brussel weg te gaan...Plaats genoeg elders in het land...en vaak beter bereikbaar, zoals Mechelen..centraler kan niet..maar nee, alles moet hier perse naar Brussel...Thuiswerken, telewerklocaties...de afstanden zijn hier zo klein en nog moet alles naar Brussel...zou er misschien iets mis zijn met ons openbaar vervoer? Dank u Bert Anciaux.

16:15 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

M6 parel van de pannes

Ha de M6...schitterende trein: airco, goei deuren die je tenminste niet verpletteren zoals die op de Amsterdammer, een elektriciteitsaansluiting voor je portable...1200+ zitplaatsen verdeeld over twee verdiepen..
Het heeft heel lang geduurd eer die nieuwe trein ook op de lijn Antwerpen-Brussel reed...Kwade tongen beweerden wel eens dat het was omdat op de lijn Gent-Brussel soms een of andere premier rijdt die graag comfortabel zit maar die zal wel een privé-chauffeur hebben zeker?  Neen, werkzaamheden in de buurt van Duffel zouden aan de basis liggen van het feit dat de duizenden pendelaars vanuit Antwerpen het al die tijd met een ouwere dubbeldekker moesten stellen..
Vandaag echter was dit witte pareltje weer wa moekes..Het begon nog redelijk hoopgevend: 'enkele minuten vertraging wegens technische problemen' riep een vriendelijke vrouwenstem ons toe...Uiteindelijk bleken het enkele tientallen minuten te zijn en werd ons heel sterk aangeraden om de trein op het spoor ernaast te nemen...die uiteraard wel maar 1 verdiep heeft, al bijna dertig jaar in gebruik is (en ni meer fatsoenlijk gekuist precies) en o-ver-vol zat...Aangekomen in Berchem keken we wat ongemakkelijk naar de honderden mensen op het perron die waarschijnlijk hun dubbeldekker verwachtten en we hielden ons hart al vast voor wat er in Mechelen nog zou bijkomen...Die hadden gelukkig een andere trein gevonden want daar viel t nog mee..Resultaat: een half uur te laat op kantoor en net nu ik eens goe vroeg t weekend wou induiken..Dank u NMBS.

16:00 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |