28-11-03

Vol - voller - trein

Ik mis ook altijd alle fun. Een collega van me nam gisteravond vanuit Brussel-noord de 17u18 trein richting Antwerpen. En ofschoon die altijd (en zeker in de winter) goed vol zit, was het nu zo erg dat je zelfs in tweede klasse geen ruimte had om recht te staan, waardoor dus een aantal mensen naar eerste klas was afgezakt. Revolutie! Normaal zijn de conducteurs in dergelijke omstandigheden wel geneigd een oogje dicht te knijpen, maar deze keer dus niet. Er ontstond een niet al te beleefde discussie die tot voorbij Mechelen heeft geduurd, vooral toen er een groep losgelaten jongeren er veel plezier in begon te scheppen. Helemaal oscar-material werd het toen een legitieme eerste-klas bewoner heel verontwaardigd 'vuile zwarte luizen' riep. Ik had er bij willen zijn :-) Nu ja, ik heb alle begrip voor mensen die bereid zijn heel wat meer neer te tellen om het comfort te hebben dat de NMBS eigenlijk aan alle reizigers zou moeten bieden. Wat nu een uitzonderlijk volle trein was zou, immers (nee, zeg maar zal) binnekort vaste regel worden. De trein erna, die van 17u24 die ik had genomen zat ook meer dan anders vol...En toen ik woensdag bij uitzondering (wervingsexamen Selor) de trein van 7u00 's ochtends in Mechelen nam, moest ik toch enigszins verbaasd vaststellen dat het daar ook al zoeken was naar een zitplekje. Het moet wel gezegd worden dat die trein tenminste op tijd in Brussel was en niet zoals de meeste treinen van een uur later eerst nog een kwartier naar de hoeren in de Van Aarschotstraat zit te koekeloeren. Danku Zulma.

08:55 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

The end (of the week) is near!

Man man man...ik heb nu al veel rare dingen gedaan maar deze morgen heb ik weer een homer simpson gepleegd...Zoals elke morgen was ik de Metro aan het lezen op de trein en hij was bijna uit toen ik in Mechelen aankwam. Normaal lees ik heel da gazetje maar vandaag hing al dat politiek en financieel gezwam zo mijn keel uit dat ik de helft had overgeslagen. Gewoontedier als ik ben dacht ik in Mechelen aangekomen dat ik al in Brussel was. Twas donker en ik zat zoals elke vrijdag op de bovenverdieping..Ikke dus gaan zien en ondertussen werd mijn plaats natuurlijk ingenomen zodat ik de rest van de rit in die ijskoude gang op de trap kon zitten lezen...in een veel interesanter boekje dan. Hoog tijd dat het weekend is! Danku Metro.

08:44 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-03

To the frogmobiel!

Deze morgen bij het buitenkomen van het Noordstation stond er een man in hevig groen duikerspak, een kikvorsman zoals dat in onschuldiger tijden werd genoemd. Het zeverde wel een beetje, maar zo nat was het nou ook weer niet. Hij deelde papiertjes uit met daarop een kikvorsventje en een url: www.frogman.be. Blijkt om een site te gaan met daarop een kalender van het jaar 2050 en per maand een foto met kikvorsman en zijn familie en een weerspreuk. Meer uitleg zou volgen..Misschien zullen we in het jaar 2050 allemaal onder water leven ofzo..smelten van ijskappen en dat soort dingen? Afijn, van mij krijgt hij in ieder geval al een pluim voor ludiciteit (?). Ik was de tergend trage treinrit (danku Vandersteen) op slag vergeten en ook het feit dat in Vilvoorde het alarm afging en de trein even dreigde te blijven staan. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ik deze morgen twee trams en drie bussen aan mn neus zag voorbijrijden..maar soit.Ik vraag me af hoe de sidekick van frogman zou heten...Frogboy? Polliwog? Tadpole?Kikkervisje? Danku Frogman!

08:57 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-11-03

Treinium

Deze morgen heb ik een treinwachter gezien met haar tot op zijn gat en zo een geitebaardachtig harig ding op zijn kin..Ik dacht al dat het Peter Evrard (Idool 2003) was. Helemaal freaky werd het toen ik in brussel uitstapte en daar Bruce Willis zag zitten. Hij keek even angstig en zorgelijk als de rol die hij speelde in dinges..superman euh...hoe heet die film..Unbreakable..Da wast. Maat twas eigenlijk minifietsman..die kerel die altijd in het hoekje aan de deur met zijn opgeplooid minifietske gaat zitten. Ge moet het maar willen doen elke dag he.Beroemde Vlamingen heb ik eigenlijk nog nooit gezien op de trein...toch zeker geen bekende...Gossie...zouden zij iets hebben tegen rijden met de trein??? Danku Kurt Cobain.

09:37 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-11-03

Voor mij een groot wit en een enkeltje Brussel

Ze zijn weer van plan om de loketten van een aantal kleinere stations die minder dan 200.000 € per jaar verdienen ofzoiet af te schaffen. Onder andere St Katelijne Waver, wat ik wel jammer vind want het is een van de plaatsen waar ik naartoe zou willen verhuizen. Maar bon, voor die ene keer op een jaar dat ik mn abonnement ververs..De Oostendse terrorist met de boksersneus Johan 'Joe Ugly' Vandelanotte heeft alvast een oplossing klaar: volgens hem kunnen we treinkaartjes perfect bij de krantenwinkel kopen. Ok, ni slecht bekeken, krantenwinkels zijn meestal veel vroeger en langer open dan overheidsdiensten zoals de post. Nu ja, aan de post had Lotteke ook gedacht: treinreizigers zouden hun abonnementsverlenging telefonisch doorbellen en via de post opgestuurd krijgen..Met prior? En zou je dan naar een 0900 lijn moeten bellen of smssen...kassa kassa voor de overheid natuurlijk..Nu zelfs het internet wordt vermeld als mogelijk verkooppunt en ook de meest voor de hand liggende oplossing: verkoopsmachines in de stations, wordt overwogen. In het buitenland bestaan die dingen al jaren, maar bij ons lijken ze wel gemaakt met een technologie die nog dateert uit de tijd dat de treinbegeleiders nog kaartjesknippers waren die met hun tang een gaatje maakten in die kleine roze treinkaartjes, die overigens heel wat handiger waren, uit gerecycleerd karton bestonden en dus veel minder belastend voor het milieu waren. Tegenwoordig heb je een extra portefeuille nodig om die onhandige kaarten weg te steken en waarvoor die magneetstrook op de achterkant dient is me helemaal een raadsel..Ik word oud waarschijnlijk. Anyway, aan de bakkers had Vandelanotte natuurlijk weer niet gedacht. Die zijn uiteindelijk ook altijd heel vroeg uit de veren en die zouden een extra inkomen best kunnen gebruiken. En ze zouden alvast veel meer koffiekoeken verkopen 's morgens denk ik :-) Waar zijn we mee bezig..Danku Joe, Vaarwel Joe.

09:05 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Voorwaar ik u zeg!!

Deze ochtend stond er aan de ingang van het centraal station ne kerel met een ietwat vuile donsdeken omgeslagen als een ware Griekse filosoof wat te prediken. Ik denk dat het over sex ging, maar helemaal zeker ben ik niet want toen ik dichterbij kwam draaide hij zich weg..Een zwerver? Een studentendoop? Of de zoveelste poging om in dit blogje vermeld te geraken :-) Danku Aristoteles.

08:52 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-03

Spraakverwarring

Altijd fun op woensdag..wie me al een beetje kent weet dat dit niet de meest veilige dag voor me is om buiten te komen.... Toen ik deze morgen keurig op tijd in Antwerpen centraal toekwam voelde ik al direct nattigheid..Er klopte iets niet...er stond geen M6 op me te wachten...Door de speakers riep iemand iets om dat ongeveer zo klonk 'woeai eiiw ahwa oh de brussel'..Schitterende echo in Antwerpen centraal, alleen jammer dat je niet begrijpt wat er omgeroepen wordt. Een vriendelijke treinbegeleidster vertelde echter aan alle half-uitgeslapen reizigers die met grote vraagtekens in hun ogen het peron op kwamen gesjoffeld dat je de trein naar Gent moest nemen tot in Berchem, om daar over te stappen op de trein naar Brussel..die om een of andere reden niet in Antwerpen centraal vertrok. Afijn, zo bevolen, zo gedaan..al vroeg ik me af of ik niet beter een trein later zou nemen...En ja hoor..ik was in Berchem amper uitgestapt of er werd al omgeroepen dat de trein naar Brussel 'overvol' zat...geen understatements in Berchem, zoveel is duidelijk...Waarschijnlijk hadden ze nog ergens een paar wagons gevonden en die algauw ingezet. De volgende trein dan maar genomen (die ik al in Antwerpen centraal dacht te nemen) en terwijl ik een van de weinig vrije coupés wil binnenstappen, zie ik dat er op de ruit een reservatiebriefje kleeft...Onvoorstelbaar, maar de NMBS in haar eeuwige wijsheid had op  een spitsuurtrein naar Brussen een hele coupé voor een bende snotapen uit Mechelen gereserveerd...Waarschijnlijk hebben ze hier duur voor moeten betalen...hoop ik toch..Afijn, ben dan maar bij de rokers gaan zitten, want de kankercoupé is zowat de enige plaats op die trein waar je nog kan zitten..Onnodig te zeggen dat ik net naast een kettingroker was gaan zitten en dat ik na drie kwartier mijn adem te hebben ingehouden, stinkend en rijkelijk te laat op kantoor aankwam. Alweer...en net vandaag is er een nieuw intekenprocedure opgestart, zodat ik ook vanavond rijkelijk te laat thuis zal zijn. In Berchem kennen ze trouwens ook alles van spraakverwarringen...kennelijk had iemand gebeld om zich te beklagen over het bommel-ding waarmee ze naar Brussel moesten rijden en het werd door een loketbediende als bom-melding geïnterpreteerd...vermoed ik :-) Danku Vandaele.

11:06 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-11-03

Doe mij maar een trein om half acht

Deze week voor de verandering op vrijdag naar Mechelen. Het stuk autostrade dat ik dan altijd eerst doe, was deze keer geen probleem...veel mensen maken er wellicht een extra lang weekend van. In Mechelen naar goede gewoonte de trein voor mijn neus weg zien rijden, maar aangezien ik van plan was de trein van 8.17 te nemen, kon me dat niet echt veel schelen. Maar omdat ik ni veel zin had om daar in de kou te staan heb ik de boemel van 8.02 maar genomen. Er hing in de coupe wel een briefje aan de ruit dat de BS De regenboog uit Grimbergen in Vilvoorde zou opstappen...Nu ja, de coupe zat ni bijster vol dus ik dacht, daar kunnen nog wel vijfrtig snotjongeren bij...Niet dus..."excuseer, wij hebben gereserveerd" zei de kleuterleider. Ik kan t m niet kwalijk nemen. Ze nemen al een boemeltrein die doorgaans niet zo heel vol zit, zeker niet op een vrijdag. En het was ni zo heel ver meer naar Brussel Noord en ze hadden natuurlijk gereserveerd...Ik wou dat ik da ook kon, zo een paar zitjes reserveren...vooral 's avonds zou me dat heel goed uitkomen...Danku OZ.

11:24 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-11-03

Moet er nog soep zijn?

Soep! Na het bier is het dit heerlijke vocht wat ons land heeft groot gemaakt! Kippesoep, groentesoep, aspergesoep, ossestaartsoep, erwtensoep, witloofsoep, seldersoep, en vooral vissoep...ik kan er van blijven eten..Als ik niet minstens één keer per week soep heb gegeten dan word ik zot. Allee, zotter. Het maakt me niet uit of ze vers is, dan wel wat sommigen geheel onterecht 'chemische rommel' noemen (tis gewoon gevriesdroogd, get a life!) Anyway, deze morgen deelden ze in het Noordstation instant soepekes uit..ik heb een pakje met kippesoep weten te bemachtigen en je kreeg er ook zo een papieren fotokaderke bij..kan ik misschien eindelijk eens een foto van mijn lief op mijn buro zetten..Danku Royco.

09:08 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-03

Irfa...infar...dinges

Gelezen in zijspoor deze morgen (Metro)
Kennelijk wil men bij de NMBS het beheer van infrastructuur onafhankelijk van de rest laten gebeuren. En dan hebben we het hier niet over een geoutsourcde kuisploeg, maar wel over het onderhoud van de hoogspanningsleidingen en ander materiaal dat geregeld voor vertragingen zorgt. De NMBS volgt hierbij het goede voorbeeld van de UK, Frankrijk en Nederland, waar deze scheiding er voor gezorgd heeft dat hun spoorwegverkeer catastrofale gevolgen heeft gehad die nog steeds niet zijn opgelost. Gelukkig heeft men niet het voorbeeld van Duitsland gevolgd waar men infrastructuur en exploitatie wel onder hetzelfde beheer heeft gelaten en er op dat vlak geen problemen zijn. Afijn, de grote vogelman van de NMBS wil hiermee waarschijnlijk bewijzen dat hij net zo incompetent is als zijn voorganger Schouppe. Volgens de auteur van het artikel gaan de treinreizigers dan ook behoorlijk sombere tijden tegemoet. Ach ja, voor het zover is gaan ze wellicht eerst nog wat staken, dus..geen paniek..altijd ambiance met de NMBS.
Danku Vinck.
 

13:17 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

The loco-motion

Alles begon prima vandaag. Zelfs de regenbui was eigenlijk best gezellig. De 7u40 M6 reed keurig tot in Berchem en daar begonnen we nattigheid te voelen (niet van de regen). Na meer dan vijf minuten waren we nog steeds niet vertrokken. Buiten op het perron hoorde ik omroepen dat er een defect was aan de locomotief. Die twee franstalige treinbegeleiders vonden het natuurlijk weer niet nodig om dit in de trein om te roepen...Ik herinner me nog van vorige week dat ze een defecte deur omriepen als 'de deur is afgezonderd'..Hun accent is goed, hun woordenschat nogal ambtelijk. Anyway, iedereen mopperend uitgestapt in de hoop van een plekje te vinden op de 7u52..zo goed als onmogelijk uiteraard. Ik stond al op het punt van die van 7u55, de stoptrein naar Nijvel, ook te laten passeren maar ik ben blij dat ik het niet gedaan heb want de daaropvolgende trein kwam pas om 8u25 aan. Ik stond effe te trillen op mijn benen toen ik dat las...een half uur wachten voor een trein naar Brussel vanuit Antwerpen..Afijn..sommige gemeenten moeten het wel stellen met één trein per uur, maar ik denk niet dat daar een half miljoen mensen wonen. De mensen die toch nog op de 7u55 probeerden te geraken werden heel boos op de treinbegeleiders die al floten terwijl er nog vijftig man wou opstappen...ik heb dan ook maar onozelaars geroepen, om toch nog enige stoom af te laten...(Locomotieven op stoom..misschien is dat een idee :-) Afijn, ruim te laat op kantoor dus, na ongeveer negen kwartier onderweg te zijn..en dat voor ocharme 50 km...En dat terwijl ik vanavond vroeg wou thuis zijn..Nu ja, op de ring is het zo mogelijk nog erger gesteld vandaag..en vrachtwagen met spek is gekanteld en ik denk dat de brandweer het aan het opeten is ofzo...Danku Flor Coninckx.

13:04 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |