24-12-03

De laatste loodjes

Eigenlijk heb ik mijn laatste loodjes gisteren al gehad (en hopelijk waren dat ook de laatste dit jaar). 's Ochtends ben ik aan ramp en onheil ontsnapt: kennelijk was er een breuk in de bovenleidingen (stond naar verluidt aangekondigd in Centraal) maar de trein was keurig op tijd in Brussel (en de treinen van mijn collega's ook, dus vroeg intekeken was er weer niet bij). 's Avonds was het minder aangenaam. Ik was ruim op tijd in het Noordstation maar de 16.30 duidelijk niet..en ja hoor: kapot onderstelmotording: 45 minuten vertraging met de verontschuldigingen er alvast gratis bij. De volgende trein naar Antwerpen, de 16.37 heb ik maar voorbij laten rijden..Das de L-anorexia trein..Die bordeaux boemeltreintjes met de groene bankjes. ik heb die zes jaar op mijn pendeltocht naar Etterbeek moeten nemen en zolang je een bank voor jezelf hebt gaat dat nog, maar als je naast zo een paar winterjassen moet zitten... Afijn, de tranen rolden ondertussen van mn wangen..niet uit woede of onmacht (alhoewel ik ni meer zo vrolijk was ondertussen) maar wel vanwege die pokke koude tocht op dat stomme Brussel-Noord perron. Gezond hoor..pendelen...Ik heb vijf jaar elke dag met de auto naar kantoor kunnen gaan (wegens tegen de file-richting in) en ik kan garanderen: rijden met de trein is ni goed voor je vel, gezondheid, humeur...vul maar aan. Ok, voor de portemonee wel natuurlijk. En voor de 'sociale contacten' (alhoewel ik al veel mensen ben tegengekomen die ik hoop nooit meer te ontmoeten)...En het feit daje een boekje of krant kan lezen onderweg en een dutje doen...Hmm auto - openbaar vervoer 3 -3.Anyway, ik moet dit jaar nog één keer de trein nemen: op oud/nieuw naar Etterbeek. Hopeleijk is de eerste trein terug niet al te laat maar dat is wellicht ijdele hoop....Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar en iedereen die volgende week nog met de trein moet: veel sterkte toegewenst!Danku kerstman.

09:04 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-03

Eufemismen

Donderdagen...tegenwoordig ben ik altijd op mijn hoede op donderdagen. Elke week is er zo wel één dag waarop alle rotzooi zich opstapelt en als een rijpe puist openbarst. Afijn, vroeger waren het dinsdagen, maar die dag is overgenomen door een collega. Toen waren het woensdagen, maar die heeft mn vriendin overgenomen en nu ben ik dus beducht op donderdagen he. Maar soit, een gewaarschuwd man is er twee waard. Nog een beetje slecht gezind vanwege die klojo's van Idols die onze Peter Evrard fake hadden genoemd (man man man, ik moet toch leren relativeren hoor) waagde ik me deze morgen ruim op tijd op de autostrade, die pas in Mechelen zuid begon strop te zitten, wat voor mij prima is aangezien ik toch in Mechelen de trein neem op donderdagen. Op het perron merkte ik op de monitors dat de trein van 7.52 naar euh Charelroi denk ik..50 minuten vertraging had en die naar Berchem-Amsterdam een heel uur...Ik begon een donkerbruin vermoeden te krijgen dat er weer een of andere pipo een bommelding had gedaan ofzo en ja hoor, twas zo mogelijk nog tragischer: een persoonsongeval. Een leuk NMBS-eufemisme dat meestal wil zeggen dat iemand zich onder een trein heeft gegooid. Tja, de feestdagen, de wereld die om zeep gaat, de mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, de frustro's, pervo's en pipo's...Het is iets van alle tijden, maar het kan zwaar wegen. En de nabestaanden zullen het ook geweten hebben want de NMBS rekent flink door voor elke vijf minuten vertragen en elk personeelslid dat van zijn koffiepauze wordt gehaald.

The game of life is hard to play

I'm gonna lose it anyway

The losing card I'll someday lay

so this is all I have to say.

Danku M*A*S*H

10:10 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

The dark palace

Gisteravond in Antwerpen Centraal kreeg ik een foldertje in mn handen gestopt...nu ja, eerlijk gezegd heb ik het opgeraapt, want ik heb nog nooit zoveel foldertjes zien weggesmeten worden, ook al was het een bon voor gratis consumptie. "Antwerpen Centraal Food Center"...hip nietwaar...Moest het een overheidsinstelling zijn, ze zouden het ACFC noemen. Afijn, het ziet er een heel moderne, nette en veelzijdige eetgelegenheid uit hoor, daar niet van. Maar ik vrees er een beetje voor als de reacties op het pamfletje nu al zo lauw zijn. Ik vrees trouwens voor alle winkels in het centraal station, met uitzondering van de krantenman, de snoepvrouw, de biermadam en de panosmeisjes. Hoe je het ook draait en keert, station Antwerpen Centraal is een grauw, donker gebouw dat meer op zijn plaats is in een film als Lord of the Rings. Ik verwacht elke morgen een paar orken die met zwepen de aan elkaar geketende pendelaars de doemtreinen in jagen op weg naar de hel...Ok, het nieuwe centrale perron is proper en de vloer is eindelijk is iets netter dan die bruigeworden voetpadtegels of stomme chap die je op andere Belgische perrons vindt..maar toch..het is daar altijd donker op een of andere manier..Wie ooit in een Engels station zoals Waterloo station in Londen is geweest, snapt wel wat ik bedoel. Die hebben ook zo een gigantische koepel, maar die baden in het licht. Waarschijnlijk ook door het gebruik van lichtere vloertegels (die trouwens in tegenstelling tot die in België niet vol kauwgum plakken). De centrale hal van het centraal station is qua architectuur enzo best heel mooi, maar komt totaal niet tot zijn recht en vooral die lelijke vloer is aan vervanging toe. Echt droevig hoe de architecten er in België steeds maar in slagen om dingen compleet te verpesten. Het stationsplein in Mechelen is wat dat betreft wel het beste bewijs van de incompetentie van sommige van hen (waarschijnlijk weer vriendjespolitiek he). Afijn, ik hoop voor al die winkels die ze er gepland hebben dat ik ongelijk heb, maar er is nog heeeeeeeeeeel veel werk aan de stationswinkel. Danku Louis de la Censerie.

09:15 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-03

Geachte heer, betreft uw klacht uit 1654

Het heeft weer heel lang geduurd (ik was het zelfs al vergeten) maar de NMBS reageert wel degelijk op de klachtenbrieven die ik stuur (en die meestal beginnen met "Hier ben ik weer!"). Dit keer gaat het om een antwoord op die keer dat de M6 dubbeldekker vervangen was door een speelgoedtreintje met amper plaats voor de fans van een Belgisch Criquetteam....Danku meneer de bureauchef.

"Aansluitend op ons schrijven van 18 november 2003 en na onderzoek kunnen wij u het volgende meedelen.
Wat de vertragingen betreft willen wij erop wijzen dat deze verschillendeoorzaken kunnen hebben: defecten aan het rollend materieel of aan de infrastructuur van de spoorbaan, vertragingszones aan de bestuurdersopgelegd omwille van veiligheidsredenen en onderhoudswerken. Andere incidenten,waarvoor de NMBS niet aansprakelijk kan worden gesteld, zijn bijvoorbeeld ongevallenaan overwegen en daden van kwaadwilligheid.
Elke vertraging wordt op alle niveaus van de NMBS grondig onderzocht met de bedoeling de situatie te verbeteren.
Op 12 november 2003 werd de IC-trein 4528 (Antwerpen - Brussel, vertrek om 7.40 uur in Antwerpen-Centraal) afgeschaft tussen Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem als gevolg van een defecte locomotief tijdens zijn heenrit naar Antwerpen. IC- en IR-treinen rijden de hele dag heen en terug tussen twee bestemmingsstations. Er werd vervangingsmaterieel ingezet om de IC-trein 4528 te verzekerenvanuit Antwerpen-Berchem, waar hij om 7.47 uur vertrok. De IC-trein reed met een verminderde samenstelling van 2 tweeledige motorstellen in plaats van 7nieuwe dubbeldeksrijtuigen.
De NMBS heeft alles in het werk gesteld om de hindervoor de reizigers zoveel mogelijk te beperken. De NMBS biedt u haar verontschuldigingen aan voor de ongemakken die u ondervond. De maatschappij verzekert u dat zij steeds alle beschikbare middelen inzet om haar reizigers een zo goed mogelijke service te verlenen.

Met vriendelijke groeten,

x. xxxx

Bureauchef"

10:39 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Net zoals thuis

Gisteren was een goei dag: de trein kwam (zoals tegenwoordig bijna dagelijks) keurig op tijd in Brussel aan, zelfs al was ie wat te laat vertrokken. Heel de ochtend zat ik in de ene aangename meeting na de andere en toen ik van een heeeeeeeeeel lange middag/meetinglunch terugkwam lag ons netwerk plat en werd er nog heel gezellig met de collega's gekeuveld. Ik belde mijn vriendin zoals wel vaker toen ik 's avonds in Antwerpen Centraal toekwam en die vertelde me dat er een pakje voor me was aangekomen waarvan ik al lang vergeten was dat ik t besteld had. Bovendien staken er allerlei cadeaucheques en een leuk tijdschrift in de brievenbus en al kers op de taart deelden de goede mensen van Come a casa gratis lasagane uit in de centrale hal van het station. En niet zo van die kleffe hap op een kartonnen bordje, maar een volwaardig koelvak product om thuis op te warmen. Wat ik uiteraard gedaan heb en het was heeeeel lekker. Danu Come a casa!

10:27 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-03

Zeg nou niet dak t niet gezegd heb!

Ik heb morgen verlof. Was al een tijdje geleden gepland en deze morgen hoorde ik op de radio dat ik er goed aan heb gedaan die dag morgen in te plannen...Om te beginnen is er een of andere Europese top. Op zich geen probleem natuurlijk, die dikkenekken kennen de treinen enkel vanuit de film en van die enkele keren dat ze moeten stoppen bij een spoorwegovergang. Dan is er nog een of andere betoging..ik weet niet precies van wie, maar ik hoop dat die Euromensen er met hun dikke bmw's middenin zitten. Als ze al zo ver geraken want met die vodden aan die afgebrande viaduct is het rijden over de Brusselse ring tegenwoordig ook altijd een heel rustgevende ervaring. Bovendien komen al die zuiderlingen met de trein en levert dat tegenwoordig menige vertraging op. Om het allemaal nog een tikkeltje interessanter te maken heeft de MIVB voor morgen een leuke staking aangekondigd. Ik weet niet hoe dat allemaal in elkaar gaat schuiven, maar ik wil er niet bij zijn. Het is door het koude weer van de afgelopen dagen trouwens nog ongezonder dan anders in onze hoofdstad en de autobestuurders wordt dan ook aangeraden hun tuutje thuis te laten. De concentratie aan stikstofoxiden gemeten per kubieke meter is in tien jaar zo hoog niet geweest. En das ni gezond. Danku EU.

12:39 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-12-03

Lierke plezierke

Soms gaat de NMBS toch echt wel te ver in haar pogingen om wat aan klantenservice te doen. Deze morgen was er kennelijk een breuk in de bovenleidingen in de buurt van Lier..bijgevolg werd de 7u40 naar Brussel vanaf Mechelen als stoptrein (excuseer "L" trein..grrr wat haat ik die benamingen) ingezet. Er was sowiso al een stuk minder volk op de trein en onnodig te zeggen dat er in die landelijke stationnetjes tussen Mechelen en Brussel (zelfs Vilvoorde) amper iemand opstapte. En nog onnodiger te zeggen dat de trein een stuk later dan normaal (ok, dat laatste is relatief) in Brussel arriveerde en nog onnodigst te zeggen dat ik weeral veel te laat op kantoor was naar mijn goesting. Danku Lier.

12:00 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-12-03

Crash boom bang!

Je hebt zo van die dagen dat je keurig op tijd opstaat, vroeger dan anders zelf en toch op een of andere rare tijd-ruimte distortie manier te laat komt. Ik had zo het gevoel dat er iets boven mijn hoofd hing deze morgen...Afijn, na een paar bussen en een tram gemist te hebben was ik eindelijk onderweg naar het station. Tot we ter hoogte van de euh..dingesstraat kwamen (in aardrijkskunde ben ik nooit goed geweest) aan de lichten. De tramconducteur..sorry watman, deed zijn deur open want 'het kon wel eens effe duren'..'Het' was een vrachtwagen waarvan de voorkant eerder op een relikwie uit een mad max film leek en die door de wegenwachters werd weggetakeld. Afijn, mijn halte was maar enkele minuutjes stappen verder dus ik ben maar uitgestapt. Net toen ik ter hoogte van de halte kwam, stopte natuurlijk ook de tram waar ik had op gezeten. Och ja, me haasten zag ik toen al helemaal niet meer zitten, met nog drie minuten te gaan om een afstand van vijf minuten te overbruggen en inderdaad, de 7u40 naar Brussel reed voor mijn neus weg. Ik heb me dan maar op de 7u51 geplaceerd; die twee minuten te laat vertrok, vier haltes heeft voor Brussel en die eigenlijk niet noemenswaardig veel later was dan veel 7u40 treinen..Vooral die op dinsdagen en donderdagen..dat zijn de ergste..die zitten het volst. Woensdag heb je de schoolgaande jeugd en de halftijdsen die 's avonds niet op de trein zitten en op vrijdagen nemen ook altijd veel mensen een dag verlof zo blijkt..Maar dinsdagen en woensdagen..brrr...Danku VTB-VAB.

09:25 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |