03-02-04

Juist is juist

Ik weet niet wat voor opleiding ze die treinbegeleiders tegenwoordig geven, maar een cursus woordenschat zou er best in thuishoren. Toen ik gisteravond het wrak van half vijf wou nemen, hoorde ik een meisje van rond de twintig aan de begeleider vragen of dit de rechtstreekse trein was. "Oh, neeneenee, die stopt wel hier en daar geloof ik"...Ok, ik kon het niet laten en bij het opstappen pikte ik zonder het eigenlijk te willen ook de rest van de conversatie mee. Na nogmaals herhaald te hebben dat dit geen rechtstreekse trein was en een pijnlijke stilte, vroeg die begeleider eindelijk aan het meisje waar ze eigenlijk moest zijn..Ik begon namelijk al te vermoeden dat hij over telepatische krachten beschikte, want het wrak van half vijf rijdt tot in Essen. Ze moest in Antwerpen-Centraal zijn.."Ha, nee, dit is geen rechtstreekse trein, maar wacht ik zal is zien"...Toen ben ik maar doorgestapt met een bloedend puntje van mn tong in de mond..Toegegeven, de trein stopt in Vilvoorde, Mechelen, Nekkerspoel en Berchem voor ie in Centraal landt, maar dit is nou eenmaal wat er bij de NMBS onder rechtstreeks verstaan wordt en waar het meisje overduidelijk op doelde. Ik hoop voor haar dat ze niet de trein van zeven minuten later heeft genomen, want die stopt zowat overal na Mechelen (en er zijn wel wat stations na Mechelen op die lijn). Misschien heeft ze wel een heel kwartier gewacht op de trein van 44 (dit keer bedoel ik wel het uur en niet het jaartal waarin hij werd gemaakt, zoals bij veel andere treinen het geval lijkt) die overigens ook een keer of twee drie stopt. Afijn, not my problem, maar ik heb me zeker nog vijf minuten geergerd aan de domheid van die begeleider...Die overigens nadien zeker tien keer met zijn draagbare kaartjes bak tegen mij heeft gestompt toen hij stond te controleren..maar dat is een andere pijnlijke herinnering en die ga ik hier niet oprakelen...Danku Vandale.

09:25 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

bart.vandewalleNO@SPAMloko.be Tja, je zou van minder het niet meer weten, tussen Brussel en Antwerpen... Rationalisatie, aub!

Gepost door: bartje | 09-02-04

Aardrijkskunde behalve taal, kunnen die mensen ook nog wat andere opleidingen gebruiken, klantgerichtheid, aardrijkskunde, menswaardigheid of zo...
Ook een opleiding tot dierenarts komt van pas als we allemaal als beesten samen gedreven worden in een veel te kort treinstel.
Als dat nog niet voldoende is kunnen ze ook nog schapendrijven proberen, in optie kan er beroep gedaan worden op een border collie.
Besluit: Nog veel werk voor de boeg of andere oplossingen zoeken.

Gepost door: M&G | 09-02-04

Niet opgeven ! Hela treinpijn. Ik wacht al een week op een nieuw grappig stukje van jouw hand. Niet opgeven, het is echt tof om je te lezen !

Gepost door: Bart | 12-02-04

De commentaren zijn gesloten.