05-05-04

Get out of my station

Vandelanotte gaat weer de poepeleire toer op..personen die zich "herhaaldelijk" slecht gedragen op de trein of in de stations kunnen een toegangsverbod krijgen tot de treinen en de stations dus. Euh..ok..Gaan we dan zoals in Minority Report gescand worden bij het binnenkomen ofzo? Hij gaat de veiligheidsdienst ook opsplitsen (typisch, als er iets niet werkt, splits de boel dan maar op, dan werkt het maar half zo slecht meer) en ze krijgen handboeien en pepperspray..Joepie. En krijgen de reizigers gasmaskers? Afijn, als ze daar tevreden mee zijn. Deze morgen was de security alvast aanwezig op de trein: onze slanke blonde (en behoorlijk lange) treinbegeleidster werd gevolgd door een stoere jonge kerel in security uniform (die versleten grijs-rode trainingspakken). Misschien was het een overbezorgd vriendje. Van de mannelijke treinbegeleider moest ze wellicht niet veel verwachten want die sliep nog een beetje: eerst roept hij om dat de heer mompelmompelmompel zijn portefeuille op de trap heeft verloren en dat hij zich kenbaar moet maken wanneer de begeleider passeert..dan drukt hij in Brussel drie vier keer op het intercom belletje, zonder dat er een boodschap volgt en vervolgens gaat het alarm af. Gelukkig stond de trein toen al in Brussel want het is een behorlijk irritant geluid. Ondanks het alarm en het verdachte stilzwijgen van de begeleider reed de trein door..ik verwachte halvelings een explosie, maar ik heb dan ook veel te veel fantasie he. Danku Vandelanotte.

08:53 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

het kan ook positiever Hallo. Je zit natuurlijk op een klotelijn - ik pendel tussen Gent en Brussel en da's een veel betere lijn. Maar de trein heeft toch ook veel voordelen? Jammer dat je die niet wat meer belicht op je blog. Zo bevestig je alleen maar het clichébeeld van treinen terwijl de trein ontzettend veel voordelen heeft. Lezen en slapen moet je in de file bijvoorbeeld niet doen. Genieten van het uitzicht is in de auto ook een pak moeilijker. Enz... En met de auto van Antwerpen naar Brussel is nog veel lastiger!
Johan Vandelanotte probeert iets te doen aan de veiligheid van het treinpersoneel en het is weer niet goed. Nochthans doet die mens veel voor de pendelaar. Misschien jou ideeën eens doorsturen naar hem?

Gepost door: Els | 05-05-04

Johan en de Alverman Berichtje aan Els : Als Johan een weldoener is voor de pendelaar, mag hij DRINGEND eens werk maken van het inbrengen van de werkelijke beroepskosten woonwerkverkeer. We komen met de trein, sparen het milieu maar de trein inbrengen als werkelijke beroepskosten dat kan dan weer niet he...

Gepost door: Steven | 05-05-04

Els heeft een punt Je hebt natuurlijk gelijk els, de trein heeft vele voordelen en ik kan ook wel is genieten van mn boekje 's avonds. Maar dat neemt niet weg dat er een heleboel dingen grondig mis zijn en die zijn een stuk leuker om over te schrijven.

Gepost door: Chakri | 06-05-04

Kiezersbedrog Pfff... het is toch niet te geloven dat er mensen in die pre-electorale praatjes blijven geloven en dat hierbij elke kritische benadering achterwege gelaten wordt. Hoe wil je nu aan mensen een stations- en treinverbod opleggen als het grootste deel van de stations in dit land onbemand is ? Wie gaat dat controleren ? Gaat men in de onbemande stationnetjes maar 1 deur van de trein meer opendoen zodat de treinbegeleider iedereen kan controleren ?

Vooral SP.A is goed in het spuien van dergelijke ideetjes...

En Johan is toch ne goeie want hij doet veel voor de pendelaar ? Als het maar GRATIS is dan is de pendelaar tevreden zeker ? Wat maakt het uit dat de treinen uitvallen, vertraging hebben, stakingen... het is tenslotte GRATIS ! En als het GRATIS is dan is het klootjesvolk tevreden...

Sorry, ik liet me even gaan...

Gepost door: Bart | 07-05-04

De commentaren zijn gesloten.