25-05-04

Back on the tracks

Boehoehoe mijn verlof in Portugal is weeral gedaan (al ben ik de volgende vakantie al aan het plannen wees gerust). Twee weken zonder trein, buiten dan een toeristentreintje (cf fotoke)..tja, ik kon het niet laten he :-) Twee weken Portugal, twee weken geen treinpijn..twee weken tijd ook om het uitwuifcadeautje van de spoorwegen te verteren: de ruim dertig minuten vertraging die ik de vrijdagavond voor mn verlof nog door de strot geduwd kreeg. En deze morgen ben ik kennelijk ternauwernood aan een "welcome back bitch" cadeautje ontsnapt..Een of andere linke bovenleiding was gebroken met alle gevolgen vandien..behalve dan kennelijk voor de trein waar ik op zat. Mn collega had minder geluk: die stapte op in Katelijne en heeft normaal zes rijtuigen en nu waren t er maar twee..gevolg: een sardine-stemming waar ze in Portugal nog iets van kunnen opsteken..en iemand die was flauwgevallen ofzo en die ze algauw terug naar buiten hebben gesmeten (in hoeverre dit laatste echt zo is gebeurd laat ik in het midden). Oh en voor diegenen die deze morgen voor Antwerpen-Centraal ook dat kruiswoordraadsel in handen kregen gestopt: de oplossing is Kathleen Van Brempt..tja, ik vond het al een leuk idee: geef de mensen morgen een leuk spelletje voor op de trein; maar toen ik de woorden "links"; "progressief"; "arbeid" en "staatssecretaris" moest invullen had ik al lang door dat t niet alleen ter vermaak was (ok, de vermelding "verkiezingsdrukwerk" langs de zijkant was een dead giveaway)..Afijn, ik ben terug, de treinen rijden nog altijd en alle politieke partijen hebben in de metro deze morgen gezegd dat ze nog meer treinen zullen inzetten als ze verkozen worden...Deuuuuhhh Ik ben wel wa bruin geworden en mn haar is wa blonder..maar zooooo lang heb ik nu ook weer ni in de zon gezeten hoor...Danku Portugal.

10:06 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-05-04

Get out of my station

Vandelanotte gaat weer de poepeleire toer op..personen die zich "herhaaldelijk" slecht gedragen op de trein of in de stations kunnen een toegangsverbod krijgen tot de treinen en de stations dus. Euh..ok..Gaan we dan zoals in Minority Report gescand worden bij het binnenkomen ofzo? Hij gaat de veiligheidsdienst ook opsplitsen (typisch, als er iets niet werkt, splits de boel dan maar op, dan werkt het maar half zo slecht meer) en ze krijgen handboeien en pepperspray..Joepie. En krijgen de reizigers gasmaskers? Afijn, als ze daar tevreden mee zijn. Deze morgen was de security alvast aanwezig op de trein: onze slanke blonde (en behoorlijk lange) treinbegeleidster werd gevolgd door een stoere jonge kerel in security uniform (die versleten grijs-rode trainingspakken). Misschien was het een overbezorgd vriendje. Van de mannelijke treinbegeleider moest ze wellicht niet veel verwachten want die sliep nog een beetje: eerst roept hij om dat de heer mompelmompelmompel zijn portefeuille op de trap heeft verloren en dat hij zich kenbaar moet maken wanneer de begeleider passeert..dan drukt hij in Brussel drie vier keer op het intercom belletje, zonder dat er een boodschap volgt en vervolgens gaat het alarm af. Gelukkig stond de trein toen al in Brussel want het is een behorlijk irritant geluid. Ondanks het alarm en het verdachte stilzwijgen van de begeleider reed de trein door..ik verwachte halvelings een explosie, maar ik heb dan ook veel te veel fantasie he. Danku Vandelanotte.

08:53 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

De slimste mens ter wereld

Wanneer ik niet met de trein rijd, kijk ik graag naar de laatavond BV-quiz op de VRT: De slimste mens ter wereld. Eigenlijk zou die quiz de slimste BV ter wereld moeten heten, maar soit. Gisteren stelde Eric von Alzheimer een in mijn ogen zeer eenvoudige vraag: 'met welke letter wordt door de NMBS een stoptrein aangegeven'..Hij had zelfs een voorbeeld gegeven van P staat voor piekuurtrein. Noch Ivan De Vadder, noch Jean Bleaute, nog Luc De Vos wist het antwoord en sloegen maar wat onzin uit om duidelijk aan te geven dat ze van de verste verten niet wisten wat een trein is. Conclusie: BV's rijden niet met de trein; de slimste mensen ter wereld rijden niet met de trein; de naamgeving van de NMBS trekt op geen...(mijn stokpaardje) of all of the above. En nee, BV's zijn niet slim is geen optie want van iemand als Ivan De Vadder zou je toch verwachten dat die met zn ambtenarenloontje af en toe de trein neemt...Toch een beetje schrijnend allemaal..Danku Marc Reynebeau.

08:45 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-05-04

Trein-verkiezing

Vanochtend stond in de metro een overzicht van alle reizigerstreinen in Belgie...Maar liefst twaalf verschillende zijn dat er. Moeilijk te zeggen wat mijn favoriet is want er zijn er verschillende bij waar ik maar een handvol keren in gereden heb. Rode lantaarn aanduiden is echter helemaal niet moeilijk, vooral niet omdat hij ook rood ziet: de MS 75: het wrak van de ijzeren baan, de nagel aan mijn reeds volledig met nagels beslagen doodskist :-) De trein dateert vanuit de tweede helft van de jaren zeventig en rijdt nu nog steeds op IR-verbindingen (kan iemand me nu eindelijk eens vertellen wat een IR is?..of laat maar, het interesseert me eigenlijk niet) zoals dus ook tussen Brussel en Antwerpen op het half uur. Verschrikkelijke lawaaierige, vuile en oncomfortable dingen..maar je hebt wel meer beenruimte dan op die M6 gevallen. De MS 96 (Deense neus) heeft mn voorkeur, maar die rijdt dus niet meer op mijn traject want die is vervangen door een M6, ook al was dat totaal overbodig. De congeniality prijs gaat naar de supersympathieke MS 66. Verrassend he? Die trein dateert uit de jaren zestig en zal wellicht evenveel lawaai maken als de MS 75, maar ze zijn vanbinnen helemaal vernieuws en die zachtpurperen zetels vind ik gewoonweg schitterend. Ze rijden vooral als citytrain rond Brussel en ik heb ze dan ook enkel voor de occasionel snelle trip tussen Noord en Centraal genomen. Vroeger was die trein groen..in mijn jeugd..toen waren de meeste treinen groen, wellicht nog een overblijfsel uit meer gecamoufleerded oorlogstijden? Verandering kwam voor met de MS 75, die was oranje en grijs en reed vaak als omnibus..ik weet dat nog goed omdat de bussen van de lijn toen ook oranje waren en ik als klein manneke die link legde..Toen waren de spoorwegen tenminste nog kindvriendelijk :-) Danku Metro.

08:59 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |