03-08-04

Technisch foutje

Pendelen is tijdens de zomervakantie toch een stuk aangenamer..veel minder mensen op de trein en zolang je in een airco-wagon zit tijdens de warmere dagen, heb je wat dat betreft ook al geen excuus om niet te gaan werken :-) Maar maak je geen illusie, ook tijdens t verlof loopt er wel eens wat mis. Deze morgen was ik zoals de laatste tijd wel vaker goed op tijd in Antwerpen-centraal, om daar verwelkomt te worden met de leuke en zeer verontschuldigende boodschap dat de 7u40 was afgeschaft wegens een technisch probleem..Maar geen nood, over amper twintig minuten vertrok de volgende trein al..zo een oud wrak uit de tijd dat mensen nog mager waren en dus met drie op een bankje konden zitten. Afijn, t ding reed en het had zowaar meer rijtuigen dan anders, maar het wordt toch hoog tijd dat ze die rijtuigen naar Afrika verschepen, net zoals ze met onze oude bussen hebben gedaan..En terwijl ze bezig zijn kunnen ze misschien ook proberen die nieuwe dubbeldekkers van de hand te doen, want aan de frequentie dat die in panne vallen denk ik niet dat die ooit rendabel zullen zijn..Maar goed, het is mooi weer he? Danku zon.

14:36 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

tjha uw trein schaffen ze precies veel af hé dude! voor zolang ik je al volg heb jij echte te lijden! en dan zijn het waarschijnlijk rijdende ovens die treinen waar jij op rijdt?
ik kan gelukkig airoctreinen kiezne..die dan wel vlak voor het binnerijden vna htstation opeens wat pech lijken te hebben...:s

Gepost door: cms | 05-08-04

Ik maak ook altijd het zelfde mee. Ik maak net hetzelfde mee. Iedere dag zit ook te bakken en te braden op een trein zonder airo (de klassieke tweetjes). In plaats van die boemeltjes, zou de NMBS beter een fatsoenlijke trein inleggen waarin je confortabel kan reizen en geen last hebt van de warmte.

Gepost door: Stijn | 09-08-04

trein en tram onsporen

Tram en trein ontsporen.

De Lijn en de NMBS publiceren met fierheid het ene recordcijfer na het andere betreffende het aantal reizigers op de kusttram en de treinen van en naar de kust.
Toch is niet alles rozegeur en maneschijn. Er bereiken ons de laatste dagen berichten over onmenselijke toestanden op de kusttram en de treinen naar de kust.

Met onmenselijke toestanden bedoelen wij dat de treinen en trams overvol zitten waardoor er een acuut zuurstoftekort is en het in- en uitstappen een hachelijke onderneming wordt. Tevens is het comfort gedaald onder nul. Onze informanten benadrukken ook dat het personeel in deze geen schuld treft.
Wij wensen een zwartboek over deze problematiek te overhandigen aan de Lijn, de NMBS en de verschillende ombudsdiensten.

Hun antwoorden en beloftes zullen wij publiek maken en verder opvolgen. Hopelijk worden de Lijn en de NMBS volgende zomer klantvriendelijker.

Lezers die problemen hebben ondervonden mogen hun ervaringen met datum, tijd en plaats mailen naar Veilig Verkeer Vlaanderen vzw via volgend e-mail adres: veiligverkeervlaanderen@hotmail.com.

Veilig Verkeer Vlaanderen vzw

Gepost door: Veilig verkeer vlaanderen | 09-08-04

afschaffe wel, ironisch genoeg zijn het bij mij die nieuwe airco treinen die altijd afgeschaft worden of waar iets mee scheelt...

Gepost door: Chakri | 16-08-04

ziek Voor mij liever geen airco, want daar word ik ziek van. Te hoog temperatuurverschil zorgt er voor dat ik steevast tijdens een hittegolf met een verkoudheid rondloop door de airco.

Gepost door: Bart | 27-08-04

De commentaren zijn gesloten.