19-08-04

Uitstel van de executie

Goed nieuws van de grote vogel van de NMBS: er komt dit jaar geen tariefverhoging. Meer. Ja je moet tegenwoordig goed opletten als je de krant leest, want voor je het weet heb je over het woordje 'meer' gelezen en op het gesproken dagblad..euh de radio of het Tv-nieuws durven ze dat kleine maar toch wel belangrijke woordje ook wel eens inslikken en vergeten dat we de verhoging van begin dit jaar amper verteerd hebben. Geen tariefverhoging meer dus in 2004..Big deal..het jaar duurt nog amper vier maanden en je weet toch al dat het er begin volgend jaar wel van komt. Das zoals tegen de terdoodveroordeelde zeggen dat hij niet wordt geëxecuteerd dit jaar. Heh, zou best kunnen, want de reden bij de NMBS voor de zoveelste tariefverhoging is de hogere elektriciteitsprijs..Toch wel straf dat de NMBS als enige overheidsdienst elk jaar hun prijzen opslaat met minstens twee-drie procent...Zou het kunnen dat ze toch een klein beetje incompetent zijn? Of gaat die twee procent gewoon rechstreeks naar de personeelsleden? Of naar de wijnkelder van Vinck..ah nee dat was Schouppe..Hoe dan ook, tariefverhogingen bij de NMBS zijn een van de weinige zekerheden die we nog hebben in het leven, naast het feit dat we dood gaan, herhalingen van De Kampioenen op de VRT, Frank Deboosere die zich vergist en Bush die stomiteiten uitkraamt. Danku Vinck.

11:30 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

zaag Wat een gezaag! Je hoeft toch helemaal niet te betalen, je werkgever betaalt!

Gepost door: Bart | 27-08-04

foei Via-via ben ik op deze site geworden. Bij het lezen van al deze onzin stel ik mij toch een paar vragen hoor. 1. Als het treinreizen zo 'n frustrerende ervaring is, waarom dan niet de dagelijkse files proberen rond Brussel ? 2. Het commentaar hierboven bevat ook een grond van waarheid, waarom dan zagen over hoge abonnementsprijzen ??? 3. Over hoeveel hersencellen beschikt u om zomaar eventjes treinbegeleiders, die hun werk doen, te beoordelen als "niet intelligent uitziend" ? 4. Weet u eigenlijk wel wat het begrip "trein" inhoudt ?

Met gepaste gevoelens, een treinbegeleider.

Gepost door: Treinbegeleider | 28-08-04

Fuck off Ik beschik over genoeg mensenkennis om te zien welke mensen domheid uitstralen en welke nog een sprankje intelligentie vertonen en veel treinbegeleiders vallen niet onder die laatste categorie, wat ook vaak uit hun gedrag tegenover reizigers blijkt. Ik heb zoals je zelf schrijft trouwens enkel gezegd dat ze er niet intelligent uitzagen, niet dat ze dom waren..een groot verschil hoor. Ik heb t hier over individuen, niet over de hele groep. Bovendien is dit een blog, en ik schrijf hier wat ik wil en voor mijn plezier..maar je moet duidelijk bij de spoorwegen werken om totaal blind te zijn voor het slechte, ondoorzichtige beleid. Jullie zijn zelfs niet in staat om toe te geven dat het misschien allemaal anders en beter kan. Als een postzegel de laatste jaren zoveel was opgeslagen als de prijs van een abonnement dan kostte die nu anderhalve euro, das t verschil en das nog maar t topje van de ijsberg. Als daar dan nog iets tegenover stond, maar nee, meer controles, minder stations en meer misnoegde reizigers is het enige wat ik rond mij hoor..Die nieuwe treinen van jullie vallen om de haverklap in panne en ondanks de airco stinken ze 's morgens soms uren in de wind. De treinbegeleiders mogen dan al vriendelijker zijn geworden, ze slagen er nog steeds in modale reizigers te antagoniseren door het ondoordacht toepassen van allerlei regeltjes..En ga zo maar door. Net zoals een ambtenaar na een tijdje niet meer ziet of maalt om het feit dat zijn administratie bureaucratisch traag werkt, willen de treinbegeleiders duidelijk niet inzien dat er heel wat mis is met het bedrijf NMBS en haar dienstverlening. Maar los daarvan he, dit is een blog, 't is allemaal sarcastisch en met een korreltje zout bedoeld en als je dat zelfs al niet inziet dan bevestig je helaas alleen maar wat ik nog min of meer voor te lachen over die 'niet intelligent uitziende begeleider'.

Gepost door: Chakri | 03-09-04

Auto Als 't allemaal zo slecht is, neem uwe auto. En kijk naar uzelf voor u andere mensen met de grond gelijkmaakt.

Gepost door: Mike | 08-09-04

De commentaren zijn gesloten.