03-09-04

Suck-u-rail

Toch geweldig die ambtelijk-creatieve naamgeving hier in België he..Securail..nog net uit te spreken door de taalonkundige walen en hip genoeg voor de anglofiele Vlamingen. Net zoals bij Belgacom en de post moet de NMBS er voor zorgen dat haar produkten helaas in de beide landstalen lekker bekken, helaas wel ten koste van de creativiteit die je vaak in Nederland of Engeland hebt..maar soit, dit geheel terzijde. Vanaf nu wordt het weer een beetje veiliger op de trein dankzij de stoere mannen en vrouwen van Securail (cue trompetgeschal) die gewapend met hun kungfu en andere aziatische gerechten de pendelaar zullen beschermen tegen slapende voetbalsupporters, zwartrijders, zwartkijkers en ander gespuis. Denk volgende keer dus best twee keer na voor je de treinconducteur de huid volscheldt, want je zou wel een lading pepperspray in je smoel kunnen krijgen. Hopelijk denken ze er aan van dat spul niet te gebruiken in de airco dubbeldekkers die geen ramen hebben die open kunnen. Wat zouden ze doen in een overvolle trein trouwens? Misschien kennen ze capoeira..Dat was ook ontwikkeld in de slavenschepen waarin gevangen weinig plaats hadden om met elkaar te vechten..de vergelijking met de pendeltrein is niet helemaal ongepast. Wel ongepast is dat ze geheel volgens de ambtelijke principes van ondoorzichtelijk bestuur gewoon een nieuwe eenheid hebben opgericht..we hebben nu dus B-security, securail en spoorwegpolitie..leg dat maar eens uit aan een verdwaalde buitenlandse toerist. Och ja, meer is beter denken ze in dit land altijd he, we hebben tenslotte ook een regering voor elke dag van de week, dus waarom geen elfendertig beveiligingsteams? Zo kan je tenminste altijd lekker de schuld op een ander steken! Goe gezien. Danku Vandelanotte, Onckelinckx en Dewael.

10:42 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Idioot Als je maar weet dat wij er zijn voor de veiligheid van de treingebruiker.
Voor de normale treingebruiker en niet voor die eikels zoals jij ! Wat ben je ? Anti trein of anti België ? Veiligheid telt voor jou precies niet meer.
Ben je Belg (Vlaming) of nieuwe burger ? Neem de auto, man, dan hebben we tenminste een zeikerd minder !

Gepost door: robert | 09-12-05

dubbel idioot manneke toch, zou je u inderdaad niet bezighouden met wat belangrijkere dingen vraag anders eens de reactie van de mesen die daar nu op sommige plaatsen niet meer durven komen. zoek eens een echte job jongen comentaar is vlug gegeven

Gepost door: koen dl | 21-01-06

Mister 2 u! Pummels.. Als het daar (van jullie blijkbaar) zal van afhangen.
Pionnekes van de NMBS, de enige reden waarom de NMBS schijnbaar zo'n schrik heeft om beschikbare (en objectieve!) politie te vragen is omdat het makkelijker is controle uit te oefenen over jullie.. die er boterham van betaald krijgen. Zullen we de feiten nog eens bekijken over 'ongeval' in central? FEITEN hé!

Gepost door: whatever | 09-02-06

De commentaren zijn gesloten.