16-09-04

Zet je dan (als je kan)

Bij de NMBS hebben ze weer een creatieve oplossing gevonden voor al de mensen die klagen over overvolle treinen tijdens de spits. Onder t motto 'geef de schuld maar aan de reiziger', hebben ze weer veel geld gestoken in een campagne onder de welluidende (en ietwat plat) klinkende titel 'Zet je'. Filosofie achter deze kaakslag in t gezicht van de pendelaars, is dat je tijdens de spits gerust een trein kan nemen die een paar minuten vroeger of later komt, want dan heb je meestal wel zitplaats en moet je niet als vee opeengestapeld in de gang rechtstaan (hun woorden, niet die van mij deze keer). Ja ok..als de vorige trein tenminste geen uur daarvoor komt..of als die hetzelfde comfort biedt...Neem 's avonds eens de trein naar antwerpen vanuit brussel tussen vier en vijf en je snapt wel wat ik bedoel. Sinds een week of zo is het onmogelijk om nog zitplek te vinden op de 16u44 dubbeldekker..iets wat tot voor kort wel altijd ging, ook voor de grote vakantie. Ok, dan neem ik dus de trein van 16u30 en daar is ineens wel veel plek op..ook voor je benen want tis nog een oudje eigenlijk..in de zomer echter niet interessant want die wordt stikheet..wanneer ze die eindelijk gaan vervangen...Afijn..ik wil maar zeggen: ik heb die trein maanden genomen, tot hij vol zat..en nu zit die dubbeldekker altijd vol..Het probleem lost zich dus niet op maar verschuift constant..allemaal de schuld van ons reizigers dus he..das de nieuwe taktiek van de NMBS..'why don't YOU make things better for a change'...of 'Wat je zelf doet, doe je beter'...Maar nee, het werd 'zet je'...hmm...Hoeveel zou dat kosten? Hoeveel extra treinen zou je er voor kunnen kopen? "Sorry dat iik te laat ben baas, maar ik moest een trein later nemen van de NMBS"...

13:23 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-09-04

Treinen is niet goed voor de gezondheid?

Toen ik deze morgen de trein wou nemen in Antwerpen-centraal werd ik bovenaan de roltrappen opgewachten door iemand in zo een bio - hazard suit. Amerikanen zouden wellicht direkt in paniek zijn geslagen, maar wij kennen die witte pakken vooral van Gaia of Greenpeace betogingen. Ik dacht dan ook dat ze eindelijk bewijs hadden gevonden dat met de trein reizen je gezondheid ernstige schade toebrengt, wat ik al jaren zeg, maar het ging om iets anders. Vanavond begint namelijk de nieuwe reeks van 24 en om ons in tijden van tv-oorlog daar aan te herinneren deelde het brave meisje folderkes uit met het ondertussen bekende logo. Iedereen kijken dus, vanavond op Kenaowl tweij.

08:41 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-04

Suck-u-rail

Toch geweldig die ambtelijk-creatieve naamgeving hier in België he..Securail..nog net uit te spreken door de taalonkundige walen en hip genoeg voor de anglofiele Vlamingen. Net zoals bij Belgacom en de post moet de NMBS er voor zorgen dat haar produkten helaas in de beide landstalen lekker bekken, helaas wel ten koste van de creativiteit die je vaak in Nederland of Engeland hebt..maar soit, dit geheel terzijde. Vanaf nu wordt het weer een beetje veiliger op de trein dankzij de stoere mannen en vrouwen van Securail (cue trompetgeschal) die gewapend met hun kungfu en andere aziatische gerechten de pendelaar zullen beschermen tegen slapende voetbalsupporters, zwartrijders, zwartkijkers en ander gespuis. Denk volgende keer dus best twee keer na voor je de treinconducteur de huid volscheldt, want je zou wel een lading pepperspray in je smoel kunnen krijgen. Hopelijk denken ze er aan van dat spul niet te gebruiken in de airco dubbeldekkers die geen ramen hebben die open kunnen. Wat zouden ze doen in een overvolle trein trouwens? Misschien kennen ze capoeira..Dat was ook ontwikkeld in de slavenschepen waarin gevangen weinig plaats hadden om met elkaar te vechten..de vergelijking met de pendeltrein is niet helemaal ongepast. Wel ongepast is dat ze geheel volgens de ambtelijke principes van ondoorzichtelijk bestuur gewoon een nieuwe eenheid hebben opgericht..we hebben nu dus B-security, securail en spoorwegpolitie..leg dat maar eens uit aan een verdwaalde buitenlandse toerist. Och ja, meer is beter denken ze in dit land altijd he, we hebben tenslotte ook een regering voor elke dag van de week, dus waarom geen elfendertig beveiligingsteams? Zo kan je tenminste altijd lekker de schuld op een ander steken! Goe gezien. Danku Vandelanotte, Onckelinckx en Dewael.

10:42 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Effe opwarmen

Ja ik weet het, 't is al schandalig lang dat ik nog een bijdrage tot de herwaardering van de Nationale Maatschappij der Beschermde Spoorwegbazen heb geleverd. De therapeutische waarde van het bloggen is me nog niet ontgaan, maar tijds de vakantie maanden is treinen sowiso altijd een beetje minder lijden..Om er terug wat in te vliegen, hier alvast wat treinpijnhumor..kent er iemand nog een goeie mop? (en liefst een origineel want die van da blondje, die non en die hollander en die belg die een tunnel in rijden is oud aan het worden).Gehoord in de Nederlandse trein:Reiziger: "Conducteur gaat U over Leiden?" (overlijden) Een Belg en een Nederlander zitten samen in de trein, de Belg leest een boek over logica. Logica, vraagt de Nederlander, wat is logica? Wel, zegt de Belg, heb je goudvissen? Ja, Wel, dan houd je van dieren, Ja, dat klopt, Wel, als je van dieren houd, houd je ook van mensen' Ja, dat klopt ook, En als je van mensen houd, dan houd je ook van kinderen, Ja, ik houd van kinderen, Wel, en als je van kinderen houd, heb je natuurlijk ook kinderen, Ja, dat klopt, Wel, en als je kinderen hebt, ben je getrouwd, Ja, dat klopt ook, Wel, als je getrouwd bent, ben je geen homo Nee, zegt de Nederlander, ik ben geen homo! Wel zegt de Belg, dat is logica. Stapt de Belg uit en komt er een andere Nederlander tegenover de erste zitten. Nou, zegt Nederlander 1, er was net een Belg, en die las een boek over logica, kei interessant! Logica, vraagt Nederlander 2, wat is dat ? Nou, heb je goudvissen? Nee, Dan ben je een homo. Flauw hoor, maar ik vond er echt geen betere..anyone?Danku mopvandedag.beConducteur: "Dat is wel de bedoeling, maar waneer weet ik niet. Ik hoop over een jaar of 60".

10:30 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |