13-10-04

Stilgevallen

Nee, ik ben niet stilgevallen, de inspiratie staat wel wat op een laag pitje, maar de ergernis is er niet minder om geworden. Elke dag is een beetje hetzelfde uiteindelijk, al was vandaag toch net weer heel karakteristiek voor het lijden van een pendelaar: 's Morgens loopt de wekker zoals altijd veel te vroeg af, het is nog donker en onder de dekens is het veel te lekker warm. Met slaapogen waag je je in de ochtendkou om de bus te nemen die door de leiewerken een omweg neemt die de reistijd niet echt ten goede komt. In het stationaangekomen koop je nog vlug een krant, pluk je een Metro uit de bak en spurt je naar de trein, een paar tragere ochtendjoggers (zoals de begeleiders die smalend noemen) voorbijstekend, om nog net tussen de dichtslaande deuren te springen. En dat terwijl je even laat als anders thuis was vertrokken. Na honderd coupés te hebben doorwandeld, je geregeld ergerend aan al die trutten die (vermoedelijk) een extra ticket kochten om hun handtas een zitplaats te geven, vind je eindelijk een rustige coupé en kan je maar aan één ding denken: vlug een dutje doen. Heel vlug dan, want na effe stilgestaan te hebben om een andere trein door te laten, kom je in Berchem aan, waar de rest van Antwerpen opstapt. Algauw krijg je dat onmiskenbare sardine gevoel wanneer je geperst zit tussen al die kuchende, hoestende en grieperige mensen. De langpoot die over je komt zitten en constant tegen je knieen duwt helpt niet echt, om maar te zwijgen van die dikke jassen die iedereen met dit weer draagt. Na nog wat onverklaarbare stilstanden en getreuzel kom je eindelijk in Brussel aan. Uiteraard scheurt de zak waarin je je lunch meeneemt, zodat je met je handen vol brikjes fruitsap en kranten de trap af strompelt. Buiten gekomen word je begroet door het getoeter van een of andere eikel die boos is omdat de auto voor hem gestopt is om voetgangers aan het zebrapad dan nog, te laten oversteken. Maar de wapenwetgeving is er om de maatschappij tegen mensen als jij te beschermen, dus dat idee laat je ook maar varen. Eindelijk kom je dan op kantoor aan, waar de prikklok op 8u34 staat..dat al vlug 8u35 wordt omdat de pc crasht onder al die negatieve energie. Vreemd..gisteren was je bijna een kwartier vroeger en je bent nochtans op hetzelfde uur als anders thuis vertrokken. Dat wordt vanavond de trein van een half uur later nemen he..En dan komen ze je vertellen dat een collega net veertig minuten in de lift heeft vastgezeten. De onderhoudsploeg had wel beloofd hem te komen bevrijden, maar ze hadden kennelijk een andere lift aangepakt of waren hem vergeten. Dus t kan altijd nog erger he..Toch?

09:42 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

conclusie na het lezen van uw blog Is thuiswerken niet meer iets voor u? Of met de auto naar uw werk als u denkt dat dat minder stressy is? Ik hoop dat er nog iets te doen is aan uw verzuurde blik!

groeten

Gepost door: Ximon | 23-10-04

drukte tuurlijk is het druk, en nu neemt die bus een andere route....... dat wentelen we wel af op het treinpersoneel.......en dat zakje voor de lunch...Ik had van een geoefend pendelaar wel wat beters verwacht dan een papieren zakje.... kortom, een groot deel van uw ongenoegen kunt u zelf aanpakken!

Gepost door: Han | 23-10-04

tjha als je over de nmbs blogt dan val je af en toe in harhaling niet waar..maar goed ja ik blog over het leven en dat schijnt zich ook af en toe te herhalen... lol
see you later dude!
cms

Gepost door: cms | 26-10-04

Geoefend pendelaar Ik heb jaren met de auto naar het werk gereden en dat was heel wat aangenamer dan die trein, maar ja, als de werkgever betaalt is de keuze rap gemaakt. Ik ben altijd voorzien van een brooddoos hoor :-) Maar ik kon mn groentesapjes en fruitsapjes nergens anders in kwijt..
En ik werk trouwens één dag per week thuis binnekort en kga verhuizen ook, dus een groot deel van de ellende zal gehalveerd zijn. Maar wacht maar tot ze weer gaan staken over de splitsing in een holding etc...er staat ons nog wat te wachten...

Gepost door: Chakri | 28-10-04

De commentaren zijn gesloten.