19-11-04

Spiegel van de maatschappij?

In een moment van lyrische zwakte (ik heb nog Germaanse gestudeerd - zelfs met onderscheiding), vroeg ik me af of je de trein als speigel van de maatschappij kan nemen...Ik hoop van niet, want toen ik eergisteravond de coupé van de nieuwe (nu ja, ze zijn echt nog geen jaar oud) M6 dubbeldekker binnenkwam, moest ik toch even slikken...De coupé lag vol met metro krantjes, lege flesjes cola light en hier en daar was er een zetel brutaal aan stukken gesneden. Oh en ik vraag me nog altijd af wat die donkere plekken zijn op sommige zetels...net als iemand daar heel hard op heeft zitten zweten of erger...Hierop afgaande zou onze maatschappij dus bestaan op nieuwsgeile messentrekkers met een overgewicht probleem? Nah...Wel vind ik het verschil tussen die nieuwe M6 en die ouwe oranje van vroeger die ze overschilderd hebben enorm frappant..Bij die oudjes wordt je 's morgens niet verwelkomt door een vunzige toiletgeur, de neplederen zetels zijn mestal proper en intakt en op die donkere vloren en muren zie je sowiso al minder vuil...Nee, de trein is geen spiegel van de maatschappij :-) Ik zal mn day-job voorlopig maar niet opgeven voor een carriere als schrijver :-)

10:35 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Germaanse?!? In de Germaanse smijten ze precies met de onderscheidingen, zoek de fout... ;-)

"Bij die oudjes wordt je 's morgens niet verwelkomt door ..."

Maar als schrijver heb je waarschijnlijk wel mensen die teksten nalezen op fouten zeker?!? ;-)

Gepost door: Toevallige voorbijganger | 19-11-04

nieuw Elke week rolt er momenteel een nieuwe dubbeldeks trein met zes rijtuigen van de band hier in NL, soms werk ik op een die een dag oud is....... en ook hier maken de reizigers er een vuilnisbelt van. Krantjes is nog het minste, ook half leeggegeten frietbakjes MET mayo.... blikjes en dergelijke. en omdat de vloer zo vies is plant men zijn schoenen maar in de nieuwe stoffen bekleding..........

Gepost door: Han | 22-11-04

Fouden Ja ik weet het, ik herschrijf soms wel eens een zin en dan zijn dt-fouten vaak niet ver weg...maar ik ben dan ook zo gepassioneerd in wat ik wil zeggen dat ik geen tijd neem om te herlezen of in keuriger Nederlands om te zetten...Maar tussen al dat echt slechte taalgebruik op het internet valt dat gelukkig niet zo op ;-)

Gepost door: Chakri | 22-11-04

Leuke blog Je hebt gelijk, op internet kom je dikwijls véél ergere dingen tegen... ;-)

Trouwens leuke blog hoor, de passie straalt eraf en ik kom hier dan ook regelmatig een kijkje nemen om je recente belevenissen te volgen!

Gepost door: Toevallige voorbijganger | 26-11-04

De commentaren zijn gesloten.