20-12-04

Even natrappen

Ik dacht het jaar in schoonheid te kunnen eindigen, ik moest deze week maar twee dagen meer werken, dus...Maar dat was buiten de goede vrienden van de NMBS gerekend natuurlijk..Deze morgen was ik weer 1 minuut te laat in Antwerpen centraal, maar zoals gewoonlijk stond mn trein er nog..samen met nog een andere reiziger stapte ik dus op op de enige deuren die nog open stonden en waar twee begeleiders in stonden..ik was nogal snel, maar die mens achter mij kreeg van een verbouwereerrde begeleidster (een groentje) te horen dat hij normaal gezien niet had mogen opstappen voor de veiligeheid en bla bla bla...Ze had geluk dat ze mij niet had te woord gekregen..dan had ik r wel gezegd dat die klote trein van haar daar elke dag nog vijf minuten minstens met open deuren staat...dat die deuren lawaai maken voor ze sleuten, dat de begeleiders zelfs dan notabene nog de deuren kunnen openhouden en dat die fokking trein van haar zo traag vertrekt dat enkel een paar slakken dat toevallig op t dak zou zitten geneigd zouden zijn van te zeggen 'hou u vast, we gaan vertrekken'. Veiligheid..kom nu, interpreteer de situatie he zeg...jeez...Ze kreeg nog les die begeleidster..haar begeleider (hehe) legde uit dat ze ten allen tijde informatie moest geven, ook al wist ze zelf niet wat er aan de hand was..Ja da kunnen ze goed. En ja hoor..we waren antwerpen nog niet uit of ze kon al rondroepen dat we voor het rode seinsignaal stonden en Berchem niet inmochten. Weer vijf minuten wachten dus...Dat we in Brussel aankwamen en dat ze spijt had dat de trein meer dan twintig minuten vertraging had, dat heeft ze niet omgeroepen..tja..En zo was ik alweer dik te laat op mn werk en kon ik weer al mn opgebouwde overuren als sneeuw voor de zon zien smelten..twintig minuten...je zal t in geen enkele statistiek vinden hoor. Toch raar dat net vandaag de NMBS een paar treinen heeft afgeschaft...bij de spoorwegen begint de vakantie al een week vroeger dan bij de rest van de mensen he..dat er mensen zijn die nog tot vrijdag moeten werken en veel die nog volgende week moeten werken, daar trekken ze zich hoegenaamd NIETS VAN AAN. Toch raar...hoe meer treinen er rijden, hoe stipter ze zijn...tis wat ik altijd al zeg he..leg wat meer treinen in...liefst van betere kwaliteit dan die witte M6en waarvan de helft van de binnendeuren niet meer open gaan (tussen twee treinstellen) of sluiten, waarvan de zetels kapot aan het raken zijn en die meer in panne liggen dan ik mij op het einde van dit jaar wens te herinneren..Prettige feesten, volgend jaar beter?

16:30 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

groentjes man, ik heb het groentje ook gehad... ik zat op uw te late IC4528 die uiteindelijk met 10 minuten vertraging vertrok in FBMZ (Brussel Zuid) en met 24 minuten vertraging toekwam te Berchem...

Gepost door: Sporvreter | 20-12-04

Problemen Soms heb ik het toch moeilijk met uw argumenten.
Die treinbegeleiders zijn er echt wel voor uw veiligheid en als je ertussen zou liggen, zou je commentaar op hen hebben dat ze hun job niet goed doen.
Je moet maar op tijd daar zijn. Ik heb misschien in heel mijn leven al één keer op de trein moeten springen ...
Dan had jij nog geluk want wij zijn drie uur later aangekomen ! Breuk in de bovenleiding, bussen enz...
En ik maak daar geen probleem uit want ik weet op voorhand dat de eerste winterdag bij voorkeur veel kans maakt op een bovenleidingbreuk.
Het is een kwestie hoe je naar de zaken kijkt en ik vind het jammer dat je het altijd maar op de NMBS blijft steken.
Ik weet wel dat je hier je hart wilt luchten en noem maar op ... maar je mag ook wel een beetje serieus blijven.
Ik kan me niet inbeelden dat er op je werk ook geen groentjes rondlopen, dat de bazen alleen maar beslissen wat en hoe jij het wilt hebben, die geen probleem hebben dat je één minuut later binnenspringt en daardoor bv de lift ontregelt ..
't Is belachelijk wat ik schrijf, maar het moest me toch van het hart.
Ik heb deze week mee kunnen rijden met een machinist. DAt mag normaal ook niet, maar die mensen doen ook maar hun best en vinden het ook vervelend dat ze niet op tijd rijden.
Die zitten constant op hun horloge te kijken om u op tijd op uw werk te brengen.
Treinbegeleiders willen de treindeuren niet alleen sluiten voor uw veiligheid, maar ook om de trein op tijd te laten vertrekken zodat u op tijd op uw werk bent.
Kwestie vanuit welk hoekpunt je het bekijkt en ik heb het er gewoon moeilijk mee dat je altijd al je frustraties op die mensen afreageert.
Ooit al geprobeerd een leuk gesprek met die mensen te hebben ? Ok, toegegeven in de piek is het bijna onmogelijk, maar ik heb al heel leuke gesprekken met die gasten gehad.
Een wens voor jou in 2005 ! De optelsom van alles dat hierboven staat !

Groeten,

Nicole

Gepost door: Nicole | 21-12-04

Pff Bedankt voor de wensen, maar je was er niet bij, je snapt de situatie niet en ik weet ook wel dat die begeleiders maar doen wat hen wordt opgedragen..dat betekent echter niet automatisch dat het ook allemaal zo doordacht is...

Gepost door: Chakri | 22-12-04

Inderdaad niet Ik was er effectief niet bij, maar ik denk dat het probleem is dat je zo vaak negatief doet en dat als het dan wel eens nodig is (en dat mag) het gewoon veel te overkomt.
Je moet met een vergrootglas zoeken achter een licht positief tekentje in je teksten. En dan lijkt het wel alsof je alles en iedereen met de grond gelijk maakt en dat er echt nooit eens iets goed gaat.
Ik begrijp dat je frustraties hebt, maar alleen maar frustraties kan toch niet. In de auto heb je alleen maar frustraties als je naar Brussel moet rijden in de piekuren. Om dan nog maar te zwijgen over parkeerplaatsen, vandalisme en noem maar op.
Elke dag staan er auto's met stukgeslagen ramen voor mijn werk !

Laat me mijn wens dan verfijnen en hopen dat je volgend jaar ook eens iets leuks kan berichten, wat minder negatief en wel negatief op die momenten dat het echt negatief is.
DAn is het gewoon een beetje verteerbaarder.

Groeten,

Nicole

Gepost door: Nicole | 22-12-04

groot gelijk Ik ben het volledig eens met Nicole: 't is maar hoe je het bekijkt.

Natuurlijk is de NMBS-dienstverlening niet perfect, maar wie of wat is dat wel? Dat is nog geen reden om zo negativistisch op alles te kakken. Ben je thuis en op het werk ook zo?

Gepost door: criticalist | 23-12-04

nivo Wel straf dat iemand die zich criticalist noemt en ook al serieus negatief uit de hoek is gekomen op reacties in deze blog mij verwijt dat ik negatief ben. Deze blog heet "treinpijn", tuurlijk is het niet elke dag negatief, de dagen dat ik niets schrijf zijn dagen dat het geen pijn deed, maar daarvoor is deze blog dus niet bedoeld....

Gepost door: Chakri | 23-12-04

gelukkig nieuwjaar Uw treinbegeleider wenst u een gelukkig nieuwjaar.

Gepost door: Han | 31-12-04

De commentaren zijn gesloten.