24-01-05

Slechtste dag van het jaar

Je kon er echt niet aan ontsnappen vandaag: op de radio, in de krant..het is wetenschappelijk bewezen dat 24 januari de meest deprimerende dag van het hele jaar is...en dat op een maandag. Komt daar dan nog eens bij dat het vanacht gesneeuwd had, een winterprik noemen ze dat hier dan en doorwinterde (ha!) pendelaars weten dan al dat dit geen goede dag is om de trein te nemen. Terwijl ze in de Verenigde staten vrolijk door metershoge sneeuw ploeteren, kan je er prat op gaan dat het 1 sneeuwvlok dikke sneeuwtapijt dat we vanmorgen te zien kregen, voldoende is om het rampenplan bij de NMBS in gang te zetten. Ter ondersteuning van het wetenschappelijk verantwoord klote-gevoel had de NMBS de normale M6 witte reus voor de gelegenheid vervangen door een samenkoppeling van wat oude rode wrakken die ze voor dergelijke gelegenheden op stal hebben staan. We waren nog niet vertrokken in Antwerpen-centraal of het was voor velen al rechtstaan, in Berchem werd het nog leuker en de gezichten op het perron van de reizigers in Mechelen waren pas aandoenlijk..Maar niemand maakte zich druk, niemand keek echt verbaasd op want het was voorspeld: tien vlokjes sneeuw en een wetenschappelijke studie, daar kan je niet tegenop. Misschien vond de NMBS het niet veilig om met een witte trein te rijden in al die sneeuw...

11:52 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

:-) gele treinen, witte sneeuw, en het ging allemaal even vlot vanochtend... (en da's geen gezeik hoor van zo'n hollander... ;-)

Gepost door: olive | 24-01-05

Maar je mag wel blogs updaten op je werk Dus zo deprimerend kan het niet zijn he :)

Gepost door: Nicole | 24-01-05

Varkensneus het was mij ook opgevallen dat de normale m6 met 7 rijtuigen richting antwerpen van 16.44 uur in brussel noord vervangen was door een motorstel type 800 (beter gekend als de Varkensneuzen :-) in een sardienblikje dan..)

Gepost door: Spoorvreter | 24-01-05

De commentaren zijn gesloten.