26-01-05

Eééééééén kopje koffie

Vlaanderen heeft er een krant bij: Espresso. Al een paar dagen zie je de leuke jongens en meisjes her en der in de stations opduiken om een gratis exemplaar in je handen te duwen. Op de Laatste Show waren ze ook al te zien en in elk bushokje hangt wel een affiche. Zucht. Ze zouden die bomen toch beter laten staan..Espresso is wat ze bij marketing een spin-off noemen van de Standaard...een krant die op zich al niet het grootste lezerspubliek heeft, dus je kan je afvragen wat hen bezielt heeft. Er is vooral veel te doen rond het feit dat de krant zich profileert als hip en trendy en ideaal voor de internetgeneratie. Nu ik reken mezelf tot die groep, maar heb toch wat bedenkingen. Ok, net zoals bij Blogs vind je in Espresso compacte artikels, veel (te veel) opniestukjes en het formaat laat zich vlot lezen op de trein en het kost maar twintig frank...waar is de tijd dat een krant nog twintig frank kostte he..allee 50 cent. Veel treinreizigers zal Espresso niet van de Metro wegsnoepen, ik zie mezelf nog geen omweg maken langs de krantenkiosk en zeker niet als ik Metro gratis kan krijgen...Ook qua inhoud heb ik niet veel hip en trendy gezien en zeker geen dingen die de internetgeneratie aanspreken: veel VRT ophemeling, semi politiek gezwam van mensen die al lang op pensioen moesten zijn en ocharme 1 blokje over wat nieuwe websites, zonder screenshot, helemaal achteraan de krant verstopt..triestig. Ook typisch voor de internetgeneratie zijn de vele reclameboodschappen en de taalfouten...tja..hoe langer ik er over nadenk, hun opzet klopt wel..En dan die titel..Espresso..ok er was een tijd dat het hip was (vooral in Amerika en UK) om in internetcafés een koffie te gaan slurpen terwijl je op het internet surft. Die tijd is al lang achter de rug...Had t dan nog EXpresso genoemd..da was tenminste nog een beetje origineler..of iets met een apestaart in de naam, ook altijd goed als je naar internetgeneraties mikt...St@ndaard plus ofzo...pfff...arme bomen.

15:46 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-01-05

Slechtste dag van het jaar

Je kon er echt niet aan ontsnappen vandaag: op de radio, in de krant..het is wetenschappelijk bewezen dat 24 januari de meest deprimerende dag van het hele jaar is...en dat op een maandag. Komt daar dan nog eens bij dat het vanacht gesneeuwd had, een winterprik noemen ze dat hier dan en doorwinterde (ha!) pendelaars weten dan al dat dit geen goede dag is om de trein te nemen. Terwijl ze in de Verenigde staten vrolijk door metershoge sneeuw ploeteren, kan je er prat op gaan dat het 1 sneeuwvlok dikke sneeuwtapijt dat we vanmorgen te zien kregen, voldoende is om het rampenplan bij de NMBS in gang te zetten. Ter ondersteuning van het wetenschappelijk verantwoord klote-gevoel had de NMBS de normale M6 witte reus voor de gelegenheid vervangen door een samenkoppeling van wat oude rode wrakken die ze voor dergelijke gelegenheden op stal hebben staan. We waren nog niet vertrokken in Antwerpen-centraal of het was voor velen al rechtstaan, in Berchem werd het nog leuker en de gezichten op het perron van de reizigers in Mechelen waren pas aandoenlijk..Maar niemand maakte zich druk, niemand keek echt verbaasd op want het was voorspeld: tien vlokjes sneeuw en een wetenschappelijke studie, daar kan je niet tegenop. Misschien vond de NMBS het niet veilig om met een witte trein te rijden in al die sneeuw...

11:52 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-01-05

Hup Holland Hup!

Wel grappig deze morgen drie keer van woorden gewisseld met Nederlanders...eerst mn buurman die ik voor de eerste keer sprak en die me goeiemorgen zei...nen ingeweken Nederlander (die heb je wel meer in Antwerpern). Op de trein had ik dan een lichte aanvaring met een Nederlandse madam met een veel te dikke kont die zich niet tussen zetel en taffeltje gewurmd kreeg..Wat eigenlijk niet zo verbazingwekkend is want op die M6 treinen heb je gewoon zero plaats om comfortabel te zitten....mn rug begaf t weer van de stress toen ik in Brussel aankwam...Maar grappigste was wel de bezorgde nederlander naast mij die best eerst op een kaart had gekeken voor hij in de trein stapte...eerst vroeg hij zich af of Mechelen nu voor of na Brussel komt en dan wou hij weten of de trein eerst stopte in midi voor hij in Brussel zuid aankwam..Heb m dan maar uitgelegd dat midi en zuid hetzelfde is en dat hij wel gelijk had door te denken dat sud ook zuid is maar dat het hier weinig met windstreken te maken heeft en meer met regio's, vandaar midi. Of zoiet.. Och ja, als kind heb ik ook jaren gedacht dat midi hetzelfde was als centraal...hij wist tenminste toch al dat als je van het noorden komt, je eerst Brussel noord binnenrijdt voor je Brussel centraal en Zuid aandoet...maar hij denkt dan wellicht ook dat de NMBS een logische onderneming is...tja..In de metro las ik trouwens vanmorgen ook dat ze in Nederland 430 stations hebben tegen 535 in ons land..das wel een gevoelig verschil, ook al omdat Nederland toch een stuk groter is...maar ja, veel platter, veel meer koeien en vooral betere fietspaden he..In Nederland kan je tenminste nog uren rijden zonder een levende ziel tegen te komen (buiten de koeien dan), maar ze hebben dan ook amper vrije huizen om in te wonen..maar ik wijk af en bouwen en wonen das een andere blog :-) En nee ik heb niks tegen Nederlanders...meestal..al moet je in Antwerpen heel vaak op je tanden bijten, geloof me vrij..Ze pissen dan wel niet meer tegen de kathedraal meer..ze zeiken nog steeds flink wat af hoor ;-)

09:37 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Perceptie

Tis maar hoe je de dingen bekijkt he..ik heb het hier al vaak genoeg als opmerking gekregen...Gisteravond liep ik met een collega uit gent naar de trein, zij had haar trein op t zelfde perron als ik (maar aan de andere kant he)..Ze was ook wat aan het zeuren over de treinen en vieze stinkende mensen die bier drinken, afijn, the usual misnoegens over het pendelen. Komt daar haar trein aangereden..man man man...amper 40 procent vol, zo ne ruime eenverdiep witte trein (I11 of MS 96 als ik mn modellen nog ken)...Twee minuten later komt mijn wrak van halver aangereden...(MS 75)vol grafitti, overvol, vuil, een brokje pure oncomfortabele ellende...Wie heeft er dan recht van klagen? Niemand zeker...hmm

09:19 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-01-05

Ironie

Allereerst mn beste wensen voor het nieuwe jaar, al zijn er bepaalde ministers die ik andere dingen zou toewensen, maar dat ligt niet in mn aard..ben nog in feestroes wellicht. Een nieuw jaar en bij de NMBS verhogen ze niet alleen de prijzen, ze maken ook goede voornemens. Zo las ik vanochtend in de metro dat de treinen tussen Antwerpen en Charleroi voortaan stipter zullen rijden..Ze gaan nu die locomotief die achteraan bengelt eindelijk gebruiken voor te duwen, zodat de M6 stellen voortaan geduwd en getrokken worden. Dubbel tractie heet dat of trekkracht voor de gefederaliseerde nederlandstaligen. Kwestie van wat extra kabels installeren, je vraagt je af waarom ze daar nu pas mee afkomen. Vooral omdat de ingreep kennelijk heel eenvoudig is. Als reden voor de vertragingen op die lijn worden weer de bladeren op t spoor en de slechte grip in de bochten aangehaald..tja, ik zeg t nogmaals..misschien dat ze in de buurt van Charleroi veel bomen en bochten hebben, want tussen Antwerpen en Brussel is t allemaal behoorlijk droog en recht...Maar soit, waarom heet dit stukje nu 'Ironie'..awel..toen ik deze morgen, na twee dagen redelijk vlekkeloos te hebben gereisd, het station van Berchem naderde, viel de boel stil, om dan tien minuten later te horen dat de trein werd afgeschaft wegens...tractieproblemen...Schol!

09:40 Gepost door Chakri | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |